Andi Cristea, europarlamentar PSD: S-a angajat într-o bătălie absurdă. 15 minute de faimă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Andi Cristea
Andi Cristea
PSD e proeuropean, eurodeputații nu se feresc de nicio dezbatere în familia politică, susține Andi Cristea.

„Acțiunile domnului Cătălin Ivan, promovat în Parlamentul European tocmai de Partidul Social Democrat pe vremea când era membru, nu sunt greu de înțeles. Odată cu apropierea finalului de mandat, s-a angajat într-o bătălie absurdă pentru 15 minute de faimă. Fără a intra în profunzimea motivației dumnealui, vreau să fac doar câteva precizări de bun simț.

Rol cheie

PSD este un partid profund pro-european care, după cum a menționat și domnul Ivan, a jucat un rol cheie în aderarea României la Uniunea Europeană și, mai cu seamă, în așezarea țării pe un drum clar către Uniunea Europeană, ca ritm de dezvoltare, reforme și măsuri pentru oameni. Dovada cea mai solidă este sentimentul pro-UE care persistă în țara noastră, în timp ce în statele din jur se manifestă tot mai mult un curent opus.

PSD este una dintre cele mai puternice și vocale forțe politice de stânga din Uniunea Europeană, acesta fiind și motivul pentru care PSD este un partid respectat și bine ancorat atât în PES, cât și în S&D. Dacă există derapaje sau probleme, colegii noștri le ridică mai întâi în interior, nu așteaptă semnale externe.

Viziune comună

De cele două entități ne leagă o viziune comună pentru prezentul și viitorul Uniunii Europene; în același timp, nici PES, nici S&D nu impun poziții comune pe toate temele de interes de la nivelul Uniunii. Este o chestiune de democrație și respect față de interesele țărilor pe care le reprezentăm.

A face acuzații fără dovezi palpabile este, de asemenea, un exemplu de comportament anti-european, care pe domnul Ivan nu îl deranjează, atunci când dumnealui este acuzatorul. În același timp, electoratul PSD și colegii noștri din Parlamentul European pot distinge între argumente și zgomot de fundal.

În ceea ce privește șansa de reușită a demersului europarlamentarului Cătălin Ivan, europarlamentarul Andi Cristea susține că "eurodeputații PSD nu se feresc de nicio dezbatere sau discuție pe teme de interes pentru familia politică. Demersul domnului Ivan este, însă, lipsit de credibilitate. Nu există precedente tocmai pentru că încercăm să nu exportăm conflicte interne la Bruxelles, ci să ne concentrăm pe soluționarea unor probleme de interes pentru România. Ne folosim de platforma Parlamentului European tocmai pentru a discuta chestiuni serioase. Domnul Ivan caută să se legitimeze în fața unui electorat din România, care mă îndoiesc că îl va lua vreodată în serios”, a transmis europarlamentarul Andi Cristea.

*intertitlurile aparțin redacției

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel