Data publicării:

Ancheta prezentatorului BBC care primea poze indecente de la un adolescent: Directorul general al postului se va confrunta cu o serie de întrebări

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
Directorul general al BBC, Tim Davie, este probabil să se confrunte cu întrebări despre scandalul prezentatorului BBC care primea poze explicite de la un adolescent, într-o apariție programată în presă, marți.  

Suspendarea prezentatorului anonim va domina probabil briefing-ul despre performanța anuală a BBC. Ziarul Sun a raportat pentru prima dată că prezentatorul ar fi plătit un adolescent pentru fotografii explicite din punct de vedere sexual.

Un avocat care îl reprezintă pe tânăr a spus ulterior că reclamația - făcută de părinții lui - a fost „mizerabilă”, scrie BBC.

Avocatul a spus că tânărul a trimis o negare către Sun cu privire la acuzațiile făcute de mama lui, înainte ca ziarul să publice povestea vineri.

The Sun spune că a văzut dovezi care susțin afirmațiile mamei.

Dar într-o scrisoare trimisă, luni, celor de la BBC, avocatul a spus că tânărul a trimis vineri un mesaj ziarului în care spunea că declarația făcută de mama lui este „total greșită și nu există adevăr în cele relatate”.

Cu toate acestea, a adăugat avocatul, ziarul Sun a continuat să publice „articolul nepotrivit”.

„Pentru a evita orice dubiu, nu a avut loc nimic nepotrivit sau ilegal între clientul nostru și personalitatea BBC, iar acuzațiile raportate în ziarul Sun sunt mizerabile”, a scris avocatul.

Avocatul a mai spus că reportajele de presă au echivalat cu o invazie a vieții private și a criticat atât Sun, cât și BBC pentru că nu l-au contactat pe clientul său.

„Nimeni de la ziarul Sun nu pare să fi făcut vreo încercare de a contacta clientul nostru înainte de publicarea acuzațiilor vineri, 6 iulie”, scrie avocatul.

Avocatul a mai susținut în scrisoare că mama și tânărul s-au înstrăinat.

Ca răspuns, The Sun a transmis: „Am raportat o poveste despre doi părinți foarte îngrijorați care au făcut o plângere la BBC despre comportamentul unui prezentator și bunăstarea copilului lor.

„Plângerea lor nu a fost luată în considerare de către BBC. Am văzut dovezi care susțin preocupările lor. Acum este rândul BBC să investigheze situația în mod corespunzător”.

The Sun a publicat o nouă știre luni seară, după ce BBC News a dezvăluit fragmente din scrisoarea juridică a tânărului.

Într-un nou interviu, mama și tatăl vitreg al tânărului, care au făcut afirmațiile, au transmis că își susțin acuzațiile.

Tatăl vitreg este citat în articol spunând că acuzațiile au fost prezentate celor de la BBC „timp de o oră”, părând să contrazică o declarație anterioară din ediția de luni, care spunea: „Familia spune că nimeni din corporație nu i-a sunat pentru desfășurarea unei investigații adecvate, după plângerea inițială.”

Articolul mai arată că tatăl vitreg a mers la poliție în legătură cu această problemă, dar i s-a spus că autoritățile „nu au putut face nimic, deoarece i s-a transmis că nimic nu este ilegal”.

Davie, directorul general BBC, a spus într-un e-mail adresat personalului, duminică, că întreaga corporație a luat „incredibil de în serios” afirmațiile despre prezentatorul postului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel