Anchetă pentru tentativă de omor în cazul elevului din Botoșani, incendiat în sala de curs a unui liceu. „Mi-a dat foc!”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Anchetă pentru tentativă de omor în cazul elevului din Botoșani, incendiat în sala de curs a unui liceu. „Mi-a dat foc!” / Capătură video Pro Tv
Anchetă pentru tentativă de omor în cazul elevului din Botoșani, incendiat în sala de curs a unui liceu. „Mi-a dat foc!” / Capătură video Pro Tv
A fost deschisă o anchetă pentru tentativă de omor în cazul elevului incendiat într-un liceu din Botoșani.

Oamenii legii au deschis o anchetă pentru tentativă de omor în cazul elevului incendiat într-un liceu din Botoșani. Băiatul, elev în clasa a noua, este internat cu răni pe 20 la sută din suprafața corpului. El le-ar fi spus doctorilor că i-au dat foc colegii, transmite Pro Tv.

Deși alături de copii în acel moment ar fi trebuit să fie chiar directoarea Liceului Tehnologic din Flâmânzi pentru că avea oră cu ei, aceasta i-a lăsat nesupravegheați și a mers să își rezolve niște probleme. Când s-a întors la catedră l-a găsit pe adolescent cu fața, toracele și mâinile pârlite de foc.

VEZI ȘI: Elev cu probleme psihice, incendiat în timpul orelor de curs la un liceu din Botoșani/ Colegii l-ar fi împins să recurgă la acest gest

Copilul ar fi spus că a fost incendiat de colegii săi

El atâta a strigat: „Mi-a dat foc!”, a spus Mihaela Ștefănucă, director.

"M-a sunat copilul azi. A zis că: Tată mi-a dat ăla de la Câmpeni foc. Unul de la Câmpeni.”, a declarat tatăl elevului.

Se pare că după incident, o parte dintre colegii adolescentului au fugit din clasă, iar cei care au rămas i-ar fi spus directoarei că băiatul s-a autoincendiat.

”Ei au spus: ”Doamna, noi am vrut să îi luam bricheta din mână și când ne-am chinuit să îi luăm bricheta, nu știm, a făcut o scânteie și s-a aprins și el s-a parfumat cu spray”.”, a mai spus directoarea liceului.

Elevul, în grupa celor cu nevoi educaționale speciale

Băiatul de 17 ani care a suferit arsuri este încadrat în grupa celor cu nevoi educaționale speciale. Poliția a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar șefii învățământului din Botoșani vor face și ei o anchetă. Se verifică dacă atomizorul trebuia să fie la îndemâna elevilor, mai ales că în clasă erau trei cu nevoi speciale. Între timp, directoarea liceului din Flămânzi și-a dat demisia.

”Când în școală vin copii cu cerințe speciale, școala trebuie să-și reașeze toate procedurile privind securitatea elevilor. Ei nu au capacitatea de discernere, ce e glumă, ce se poate întâmpla.”, a explicat Cătălina Lupașcu, director la Centrul de Resurse și Asistență Educațională Botoșani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel