Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce un pacient a murit
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce un pacient a murit / Foto: Pixabay, de mspark0
Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce un pacient a murit / Foto: Pixabay, de mspark0
Este anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce un pacient a murit.

O anchetă a fost demarată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, după ce un pacient din la secţia Psihiatrie Acuţi a fost descoperit, duminică, atârnat de mânerul unui geam de la toaletă, transmite Agerpres.

Reprezentanții spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, precizări"În seara zilei de 12.02.2022, după ce a fost prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, pacientul, în vârstă de 71 de ani, a fost transportat cu o ambulanţă, însoţit de un echipaj de poliţie, la secţia Psihiatrie Acuţi unde a fost internat cu diagnosticul "Agitaţie psihomotrie. Heteroagresivitate.Tulburări mentale şi de comportament. Tulburare organică de personalitate". Internarea a fost consemnată în baza de date a secţiei la ora 19,08.

După internare, dat fiind diagnosticul şi starea pacientului, a fost necesară contenţia mecanică acestuia pe perioadă determinată în conformitate cu Legea Sănătăţii Mintale. Ulterior, după sedare, pacientul a fost decontenţionat. În dimineaţa zilei de de 13.02.2022, în jurul orei 6.00 pacientul s-a deplasat la toaletă pentru satisfacerea necesităţilor fiziologice. După un interval de circa 10-15 minute, pacientul a fost descoperit atârnat de mânerul unui geam de la toaletă.", a precizat un comunicat al unităţii spitaliceşti.

Medicii nu au mai putut să îl salveze pe bărbatPotrivit sursei citate, a fost alertat personalul de serviciu, medicul de gardă şi s-a trecut la efectuarea manevrelor de resuscitare, inclusiv de un echipaj de SMURD, specializat în acest gen de intervenţii, dar, din păcate manevrele au rămas fără răspuns astfel că, după 90 de minute, pacientul fost declarat decedat.

"Au fost anunţate instituţiile abilitate, Poliţie, Parchet, care vor efectua ancheta specifică. Conducerea SJU Satu Mare a demarat o anchetă internă rezultatele acesteia urmând a fi comunicate ulterior. Mai menţionăm faptul că pacientul a avut mai multe internări succesive în cadrul secţiei Psihiatrie, ultimele fiind în lunile octombrie, noiembrie, decembrie 2021, şi ianuarie 2022", a mai precizat SJU Satu Mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel