Anchetă în spitalele în care au fost internați răniții din Colectiv
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministerul Sănătăţii a anunţat că va începe o anchetă privind infecţiile din spitale din România, în urma declaraţiilor făcute de medicii de la Spitalul de Arşi.

Ministerul Sănătăţii va demara o amplă anchetă în unităţile medicale după ce medicii de la Spitalul de Arşi au recunoscut infecţiile din instituţie. Aceştia vor verifica cât de periculoase sunt spitalele.

Direcţiile de Sănătate publică au început deja controalele în spitalele în care au fost internate persoanele rănite în urma incendiului din Clubul Colectiv. Astfel, instituţia a început să recolteze probe atât din spitale, cât şi după mâinile doctorilor.

Ministerul Sănătății a precizat, într-un comunicat de presă, că spitalele din România utilizează ghiduri naţionale şi internaţionale precum şi protocoale specifice de tratament în cazul marilor arşi. După incendiul din dată de 30 octombrie, Ministerul Sănătăţii a transmis din nou către unităţile sanitare care au preluat în îngrijire răniţii de la Colectiv aceste protocoale.

[citeste si]

Conform MS, infecţiile instraspitalicesti reprezintă , pe plan internaţional, una ditre complicaţiile cele mai frecvente ale pacienţilor cu arsuri majore. Conform studiilor de specialitatea în acest domeniu, 75% dintre decesele pacienţilor cu arsuri sunt asociate cu complicaţii infecţioase şi/ sau leziuni pulmonare.

"Infecţiile reprezintă doar unul din multipli factori determinant ai prognosticului în cazul pacientului cu arsuri. Principalul factor care a determinat decesul pacienţilor răniţi în incendiul din 30 octombrie este reprezentat de leziunile pulmonare grave", potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel