Data publicării:

Ancheta despre şeful Fiscului din Ucraina, finalizată. Nasirov, trimis în judecată

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Sora Shimazaki)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Sora Shimazaki)

Procurorii anticorupţie din ucraina au finalizat ancheta din cazul fostului şef al Fiscului. 

Procurorii ucraineni anticorupţie au finalizat şi au trimis către instanţa de judecată dosarul fostului şef al Serviciului Fiscal de Stat (SFS), Roman Nasirov, transmite Reuters.

Comunicatul emis miercuri de Biroul naţional anticorupţie (NABU) nu conţine numele lui Nasirov, dar detaliile descrise arată clar că se face referire la cazul său.

Nasirov, în vârstă de 44 de ani, ar fi oficialul ucrainean de rangul cel mai înalt care ar fi judecat pentru corupţie de când Ucraina a început o campanie anticorupţie în contextul eforturilor de a adera la Uniunea Europeană, scrie Agerpres.

Ancheta împotriva lui Nasirov a fost deschisă în 2017, când acesta a încetat să mai fie şeful SFS.

Nasirov a negat că ar fi comis nereguli.

În comunicatul online, NABU afirmă că, împreună cu Procurorul special anticorupţie (SAP), a finalizat ancheta cu privire la acuzaţii de corupţie împotriva unui fost şef al SFS şi a unui consilier.

'Ancheta a stabilit până acum că şeful SFS (2015-2016) a primit beneficii ilegale de 5,5 milioane de dolari şi peste 21 milioane de euro ca venituri ilegale din restituiri de VAT către holdinguri agricole', se precizează în comunicat.

Tot în cadrul măsurilor de a combate corupţia, chiar în timp ce luptă împotriva forţelor ruse, Ucraina l-a plasat pe fostul preşedinte al Curţii Supreme în detenţie preventivă săptămâna trecută, într-o anchetă referitoare la o mită de 2,7 milioane de dolari.

Moscova vrea să ducă operaţiunea specială la capăt 

Kremlinul nu are interesul să pună capăt conflictului cu Ucraina, potrivit purtătorului de cuvânt al Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, informează miercuri dpa.

Rusia îşi va duce "operaţiunea militară specială" până la capăt, până când îşi va afirma interesele şi îşi va atinge obiectivele - fie prin intermediul luptelor, fie al "altor mijloace disponibile", a declarat Peskov miercuri, citat de agenţia de presă TASS, folosind termenul preferat de Moscova pentru a descrie războiul pe care l-a declanşat asupra ţării vecine în urmă cu 15 luni.

Potrivit lui Peskov, la ora actuală nu sunt indicii că ar fi posibilă o soluţie paşnică. Negocierile cu Kievul nu sunt posibile pentru că leadership-ul Ucrainei "a interzis negocierile de orice fel cu Rusia", a afirmat Peskov.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut din retragerea trupelor ruse de pe teritoriile ucrainene ocupate o precondiţie pentru negocierile de pace.

În acelaşi timp, într-un mesaj video adresat în cadrul unei conferinţe de securitate de la Moscova, preşedintele rus Vladimir Putin a vorbit despre o "instabilitate în creştere în lume", în contextul războiului pe care el l-a ordonat în urmă cu aproape un an şi jumătate.

Vladimir Putin a acuzat Occidentul de această instabilitate, afirmând că puterile occidentale încearcă să-şi menţină dominaţia globală în detrimentul altor ţări.

Liderul de la Kremlin a acuzat din nou de "neocolonialism" statele occidentale care ajută Ucraina să se apere în faţa invaziei ruse prin livrări de arme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel