Anchetă Caracal. Sechestru pe averea Gheorghe Dincă. Norica Nicolai: Statul să spună foarte clar cât ne costă
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Norica Nicolai, ALDE, a vorbit, la DCNews, cine plătește pentru ce faptele de care este acuzat Gheorghe Dincă, dar și cine plătește costul investigației. 

”Cine plătește cheltuielile de judecată la Caracal? Cercetarea va fi introdusă în cheltuielile de judecată, cu siguranță, este obligatoriu, Parchetul trebuie să facă o analiză de costuri a investigației.” a subliniat Norica Nicolai, în interviul DCNews

Jurnalistul Val Vâlcu a atras atenția că-n alte dosare de criminalitate economică, anchetatorii iau măsura sechestrului pe bunuri, pe conturi, întrebând dacă în cazul Dincă s-a pus sechestru pe ceva. 

Norica Nicolai a răspuns că n-a auzit să se fi pus sechestru pe vreun bun al lui Gheorghe Dincă, adăugând: ”Bănuiesc că trebuie să-și recupereze cheltuielile cu investigarea acestui caz, indiferent de soluție. Dacă e vinovat, trebuie să plătească”. 

”Statul ar fi trebuit să spună foarte clar cât ne costă investigația și cum recuperăm cheltuiala. Se iau obligatoriu măsuri asiguratorii. Nu știm noi dacă s-au luat, dar poate cineva ne răspunde la această întrebare” a mai precizat liderul ALDE.

Val Vâlcu și Norica Nicolai au subliniat că sunt costuri foarte mari de la probele ADN, care costă mii de euro, până la expertizele de la fața locului și până la despăgubirile pentru familii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel