Caracal - ADN. Doru Ioan Cristescu: Dacă aș fi anchetatorul, asta aș face
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Casa lui Gheorghe Dincă
Casa lui Gheorghe Dincă
Doru Ioan Cristescu, fost procuror, a vorbit despre greșelile făcute în ancheta din cazul Caracal.

„Am urmărit acest caz de la început în scop strict didactic. E o speță care va face multe valuri, din punct de vedere didactic. Am constatat, vrând, nevrând, că au fost niște aspecte de disfuncționalitate încă de la început. Împart investigația derulată în acest caz în două părți mari și esențiale. Prima parte, desfășurată la nivel local de polițiști și procurori din zona respectivă, și partea a doua, în momentul în care a intervenit DIICOT”, a spus Doru Ioan Cristescu, joi seară, la Antena 3, în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”, moderată de Mihai Gâdea.

„Pătrunderea în câmpul infracțional la locul unde s-a comis o faptă trebuie să se facă în anumite condiții. Institutul Național de Criminalistică al Poliției, procurorii, polițiștii de la investigații criminale cunosc că în cazuri de mare violență, cum e infracțiunea îndreptată împotriva Luizei și Alexandrei, trebuie să ai un anumit comportament profesional. Poliția are criminaliști, e o școală de criminalistică românească desăvârșită, nu se poate să intre fără mănuși în câmpul infracțional. Oare s-au contaminat niște probe prin intervenția necorespunzătoare standardelor în materie? Eu zic că poate fi remediată această situație a presupusei contaminări. Dar noi suntem în prezența unor urme biologice. Sunt urme de sânge, materie dentară, care, dacă ar fi fost contaminate de cineva, s-ar fi regăsit ADN-ul care a contaminat, nu a persoanei de la care provine urma respectivă. Eu am înțeles că s-au găsit urme biologice. Materia dentară găsită, vreo 20 și ceva de dinți despre care IML a demonstrat că 99,93% e ADN-ul Alexandrei.. e o probă științifică. Această probă certă științifică emisă de IML greu poate fi combătută. Nu poate fi adusă acuza unei contaminări, cel puțin a dinților”, a mai spus acesta.

Ulterior, a mai spus: „Eu, dacă aș fi anchetatorul cauzei, m-aș îndrepta cu solicitarea unor răspunsuri la Institutul de Fizică Atomică, la Institutul de Fizica Radiațiilor. De ce? Pentru că ADN-ul are niște molecule și acolo există echipamente care pot să pătrundă în molecula ADN-ului și să stabilească niște elemente în plus. Dar asta aș face ca să suplimentez, peste concluzia științifică certă dată de IML".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel