Data publicării:

Anca Dragu a fost întrebată dacă își dă demisia de la Senat: Mulți oameni și-ar dori funcția mea

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Foto: Facebook Anca Dragu
Foto: Facebook Anca Dragu

Anca Dragu a vorbit despre o eventuală demisie din funcția de președinte al Senatului României.

Alegeri prezidentiale 2024

Anca Dragu, președintele Senatului, a fost întrebată despre o eventuală demisie din funcția de președinte al Senatului:

„Sunt foarte mulți oameni care și-ar dori funcția mea, dar nu se va întâmpla acest lucru. Cât privește ieșirea de la guvernare, nu. USR PLUS nu iese de la guvernare. Însă am spus foarte clar, noi vrem să implementăm programul de reforme. De fapt acesta a fost și mărul discordiei. Măsurile pe care noi le-am pus în agendă au rămas întotdeauna în josul listei și se trecea la altceva. Ca atare, pensiile speciale sunt tot acolo, desființarea SIIj e blocată, legile justiției, o serie de măsuri absolut importante și vitale sunt blocate la nivelul coaliției. De aceea miniștrii noștri au decis să demisioneze“, a precizat, la Digi24, Anca Dragu.

Blat PSD-PNL. Cîțu vorbeşte despre "metoda Dragnea"

 

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat cum comentează discuţiile potrivit cărora PNL ar avea o înţelegere cu PSD pentru a nu trece moţiunea de cenzură USR PLUS - AUR.

„Retorica anti-PSD este mai actuală ca niciodată. Mie îmi place, între ghilimele, ipocrizia din spaţiul public: avem un partid care este la guvernare, care adoptă metoda Dragnea şi depune moţiune împotriva propriului guvern, face o alianţă toxică cu poate cel mai toxic partid care a existat în România în ultimii 30 de ani - AUR şi doreşte să se alieze cu PSD. Dacă PSD ar fi fost alături de USR, nu ar mai fi fost blat niciodată.

Vreau să stăm să ne gândim la această ipocrizie pe care o vedem astăzi pe scena politică din România. Cu toate acestea, eu cred în continuare că soluţia pentru a guverna România până în 2024 este o guvernare de dreapta, deşi trebuie să ne întrebăm ce înseamnă dreapta în aceste condiţii, dar este o guvernare de dreapta. Avem multe lucruri de făcut. PNRR-ul o să fie aprobat la finalul acestei luni, trebuie să fie implementat şi avem nevoie de un guvern funcţional. Eu fac apel la toţi oamenii politici responsabili din România să lăsăm orgoliile de-o parte şi să ne punem la muncă“, a declarat Florin Cîţu (citește AICI).

Rectificarea bugetară, adoptată. Cîțu vine cu ministerele cele mai bogate

Executivul a aprobat în ședința de marți, 7 septembrie, proiectul de ordonanță de urgență pentru rectificarea bugetară. Ședința s-a desfășurat fără miniștrii USR PLUS, care și-au depus demisiile în cursul zilei de marți. 

Premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că Guvernul a aprobat rectificarea bugetară, PIB-ul fiind reevaluat la o valoare nominală de 1,17 miliarde de lei, faţă de la 1,11 miliarde de lei la începutul anului.

„Am aprobat rectificarea bugetară pe anul 2021, prima rectificare bugetară pentru acest an. Câteva elemente importante, la baza rectificării stă o reevaluare a PIB. (...) PIB are o valoare nominală acum de 1,17 miliarde, faţă de 1,11 miliarde la începutul anului”, a explicat Florin Cîţu la Palatul Victoria.

„Primele patru ministere care primesc cei mai mulți bani la această rectificare bugetară: Ministerul Sănătății, cel al Dezvoltării, MIPE și Transporturile”, a anunțat premierul.

„Ministerul Dezvoltării are un plus de 2,3 miliarde de lei la rectificare”, a subliniat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel