ANAT: România să adopte modelul grec în turism
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
ANAT: România să adopte modelul grec în turism. E nevoie de o acțiune în forță / Foto DCNews
ANAT: România să adopte modelul grec în turism. E nevoie de o acțiune în forță / Foto DCNews
România ar trebui să adopte modelul grec de redeschidere a turismului și are nevoie de o acțiune începută în forță acum, susține ANAT. Turismul grecesc se deschide pe 14 mai.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) salută inițiativa Greciei și consideră că aceasta ar trebui să constituie un model pentru România, unde se pot crea protocoale specializate pentru fiecare activitate și pot fi instruiți mii de angajați, sub responsabilitatea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în cooperare cu alte ministere, instituții de stat, și cu reprezentanții sectorului privat.

„România ar trebui să urmeze exemplul Greciei, prin acțiuni concrete, prin predictibilitate dar și prin promovare, care trebuie începută în forță de pe acum, pentru a avea asigurat un viitor bun pentru turismul de incoming. Doar astfel putem crea premisele relansării turismului. Turismul reprezintă o industrie de interes național, iar incoming-ul înseamnă export de servicii. Vorbim chiar de o formă de export simplă, nepoluantă – turiștii străini vin la noi în țară. Noi trebuie doar să ne promovăm eficient și să pregătim produsul turistic, nefiind nevoiți să transportăm nimic peste hotare. Din păcate, de multe ori statul român uită că exportul în general reprezintă cea mai eficientă cale de a aduce bani în țară”, subliniază Dumitru Luca, președintele ANAT.

Alin Burcea, vicepreședinte ANAT, consideră că „deschiderea turistică Greciei constituie un semnal excelent pentru outgoing, această țară reprezentând de foarte mult timp una dintre principalele destinații turistice tradiționale ale României. Pe de altă parte, toate formele de turism se interconectează, inclusiv outgoing-ul și incoming-ul. O legătură între două țări poate asigura o circulație reciprocă a turiștilor. De câțiva ani, și România a început să devină o destinație turistică interesantă pentru greci, țara noastră fiind complementară Greciei din multe puncte de vedere. Sper ca guvernanții noștri să ia un exemplu de la prietenii noștri greci și să aplice aceleași măsuri. Nu avem nimic de pierdut, dimpotrivă, doar de câștigat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel