Anastase la CCR: Parlamentul blochează arbitrar asumarea răspunderii pe Legea educației
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
curtea constitutionala a româniei
curtea constitutionala a româniei

Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a declarat, la sosirea la Curtea Constituţională, că  asumarea răspunderii pe Legea educaţiei este blocată arbitrar de Parlament.

Anastase a precizat că această procedură este în desfăşurare, întrucât Parlamentul a făcut paşi concreţi în acest sens până la momentul sesizării Curţii Constituţionale. În opinia sa, în momentul de faţă, procedura este blocată "în mod arbitrar" de către Parlament.

La rândul său premierul Emil Boc a declarat că Parlamentul nu poate opri o procedură aflată în desfășurare, iar dacă a existat un presupus conflict juridic pe tema Legii educaţiei, aşa cum arată decizia CC, acesta s-a soluţionat în momentul stabilirii calendarului asumării.

El a mai spus că asumarea răspunderii s-a realizat propriu-zis în data de 28 octombrie şi, mai mult decât atât, opoziţia a depus o moţiune de cenzură ca urmare a asumării răspunderii.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a sosit și el la Curtea Constituţională, pentru sesizarea Executivului privind conflictul juridic de natură constituţională dintre Guvern şi Parlament. Acesta a declarat că solicitarea premierului Emil Boc este "neîntemeiată şi lipsită de obiect", iar Senatul va adopta în aproximativ o săptămână Legea educaţiei. El a mai spus că a venit "cu încredere" la Curtea Constituţională, întrucât nimeni nu poate înlocui Parlamentul ca putere legiuitoare.

Guvernul a transmis, luni, Curţii Constituţionale o cerere de soluţionare a conflictului juridic de natură constituţională dintre Executiv şi Parlament, arătând că acest conflict este generat de refuzul Parlamentului de a permite prezentarea şi dezbaterea moţiunii de cenzură depuse ca urmare a angajării răspunderii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel