Anastase are o nouă jucărie: conform noului Regulament, le taie 21% din diurnă parlamentarilor PSD și PNL care părăsesc sala
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că parlamentarilor care au absentat li se va tăia 21% din diurna de şedinţă, conform noului Regulament adoptat.

Sesiunea de vot final s-a desfăşurat în lipsa reprezentanţilor PSD şi PNL, care au părăsit sala, acuzând puterea că a defectat sistemul electronic de vot. După plecarea opoziţiei, Roberta Anastase a dispus efectuarea unui apel nominal pentru verificarea cvorumului şi a adresat mai multe îndemnuri parlamentarilor PDL, UDMR şi minorităţi pentru a fi verificate cartelele de vot. Pe lângă apelul nominal, preşedintele Camerei a solicitat deputaţilor aflaţi în sală să facă de două ori un vot test şi să voteze "da". În urma acestor voturi test, din 172 de deputaţi care şi-au înregistrat prezenţa, 170 au votat "da", iar unul abţinere. "Să nu mai iasă nimeni din sală", a mai spus Anastase, înainte ca parlamentarii să înceapă să voteze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel