Data publicării:

ANAR, măsuri urgente după deraierea trenului cu biodiesel

Autor: Vlad Manolache | Categorie: Stiri
WhatsApp
Tren deraiat
Tren deraiat

ANAR a luat măsuri speciale după ce un tren cu șapte vagoane de biodiesel s-a răsturnat.

Administraţia Bazinală Apă Jiu a instalat 19 baraje absorbante pentru neutralizarea biodieselului provenit din cele şapte vagoane căzute în râpă ale trenului care a deraiat duminică dimineaţă , în zona podului C.F. din localitatea Cârcea, judeţul Dolj, informează AN "Apele Române"printr-un comunicat.

"Evenimentul s-a produs pe o vale necadastrată care este alimentată dintr-o cişmea ale cărei ape se scurg în pârâul Preajba. În momentul de faţă, A.N. 'Apele Române' prin Administraţia Bazinală de Apă Jiu intervine în sprijinul celor de la ISU Oltenia cu Echipa de Intervenţie Rapidă în zona podului rutier, situat aval de pod C.F., cu un buldoexcavator şi material absorbant. Distanţa de la locul incidentului şi până la confluenţa cursului de apă cu pârâul Preajba este de 2 km. Pe acest sector se acţionează pentru limitarea efectelor", se menţionează în comunicat.

S-a luat legătura cu două firme specializate în depoluări 

Potrivit reprezentanţilor ANAR, Administraţia Bazinală de Apă Jiu a montat la circa 5 metri aval de podul C.F. Cârcea un baraj absorbant cu o lungime de 10 m, iar în faţa lui a fost pus material absorbant pentru neutralizarea biodieselului provenit din cele şapte vagoane căzute în râpă. De asemenea, aval de barajul cu lungimea de 10 m şi până la Şoseaua Craiova - Caracal pe firul văii au fost montate opt baraje absorbante şi aval de podul rutier de pe Şoseaua Craiova - Caracal, pe o lungime de 1,5 km, au fost instalate zece baraje absorbante, cu o lungime de 3 m. Pe zona Cârcea intervin 15 agenţi hidrotehnici, iar spre zona Preajba se intervine cu două formaţii de circa 20 de persoane şi un buldoexcavator.

În acelaşi timp, s-a luat legătura cu două firme specializate în depoluări care să intervină cu cisterne vidanje pentru a se încerca transvazarea biodieselului din cele şapte vagoane căzute în râpă. 

"Totodată, directorul ABA Jiu a solicitat Administraţiei Bazinale de Apă Olt aducerea unor baraje absorbante, iar Administraţiei Bazinale de Apă Banat şi Administraţiei Bazinale de Apă Argeş - Vedea material absorbant, în vederea suplimentării mijloacelor logistice deja existente la faţa locului. Activitatea de limitare a efectelor poluării cu biodiesel este monitorizată în permanenţă de directorul general al A.N. Apele Române, Victor Sandu. Totodată, ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, este informat cu privire la operaţiunile de intervenţie ale echipelor ANAR, instituţie aflată în coordonarea Ministerului Apelor şi Pădurilor", precizează comunicatul.


Un tren cu 23 de vagoane cu biodiesel a deraiat duminică dimineaţa pe magistrala 900 Caracal-Craiova, pe raza localităţii Cârcea, judeţul Dolj, şapte vagoane răsturnându-se, iar unul a rămas rămas înclinat, agăţat de locomotivă, din care se scurge biodiesel într-un pârâu, informează ISU Dolj.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel