Analiză Dell Technologies: Calea către un viitor echitabil este bazată pe tehnologie
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
În ultimul an, conectivitatea a fost sub lumina reflectoarelor. Ne-a ajutat să rezistăm și a accelerat transformarea digitală, livrând oamenilor cele mai necesare servicii și resurse pe parcursul celei mai dificile perioade din istoria recentă. Acum, pe măsură ce ne așteptăm la un viitor al muncii hibride, investițiile în conectivitate se vor dovedi esențiale pentru a stimula impulsul câștigat și pentru a potența ritmul progresului pe măsură ce „reconstruim mai bine”.

Conectivitatea este considerată din ce în ce mai mult ca un drept al omului - accesul la internet îmbunătățind accesul nostru la sănătate, educație, libertatea de întrunire și libertatea de exprimare.  

2020 a arătat că accesul la internet înseamnă mai mult decât doar „îmbunătățirea” drepturilor - este vorba despre securizarea drepturilor noastre „de bază”. Pentru a fructifica posibilitățile unui viitor conectat mai bun, este vital ca infrastructura digitală care a permis informatizarea spitalelor, digitalizarea învățământului și a serviciilor financiare personale pentru mulți să devină accesibilă tuturor. Tehnologia și-a demonstrat deja capacitatea de a rezolva unele dintre cele mai mari provocări ale societății și, pe măsură ce încercăm o redresare economică ambițioasă și echitabilă, este imperativ să continuăm această dezvoltare și să realizăm potențialul ei de masă.

În centrul progreselor noastre recente în sfera digitală s-au aflat comunicațiile în banda largă. Internetul broadband a constituit fundația pentru infrastructura digitală inteligentă de astăzi și a sprijinit dezvoltarea multor proiecte avansate de conectivitate, inclusiv sisteme de transport inteligente care funcționează acum pe bază de tehnologii wireless. Cu toate acestea, în timp ce 80% dintre cetățenii din economiile dezvoltate pot beneficia de acces la comunicații broadband, doar 35% din populația din țările în curs de dezvoltare se poate bucura de aceste tehnologii.

Marcată din punct de vedere al accesibilității de o diferență semnificativă între zonele rurale și urbane, apariția 5G deține multe dintre răspunsurile la problema conectivității globale și echitabile.

5G ar putea sprijini accesul locuitorilor din mediul rural la servicii de telemedicină, ar putea controla sisteme eficiente de irigații pentru a îmbunătăți gestionarea apei și chiar va revoluționa serviciile de urgență. Prin intermediul realității augmentate (AR) bazate pe 5G, putem descoperi noi aplicații în vizualizarea 3D, să dezvoltăm platforme blockchain pentru servicii guvernamentale și să facem accesibile vehiculele autonome în toate zonele lumii.  

Conectivitatea este cheia

În perioada până în 2020, conectivitatea a transformat deja modul în care lucrăm, trăim și ne destindem. Pe măsură ce blocajele au început să se repete în întreaga lume, dependența noastră de tehnologiile bazate pe tehnologie a fost clară. Totul, de la asistență medicală, la activități sociale și până la comerțul cu amănuntul, a înregistrat migrații către digital fără precedent în încercarea de a continua viața în condiții „normale”.

În ciuda unui an provocator pentru peisajul comerțului cu amănuntul, eMarketer estimează că vânzările cu amănuntul la nivel mondial prin platformele e-commerce au crescut cu 27,6%, totalizând 4,280 trilioane de dolari în 2020. Cifre ca acestea demonstrează valoarea transformărilor digitale care s-au accelerat rapid și au pus bazele unei reveniri economice bazate de inovație și interconectare.

Privim spre un viitor hibrid, asigurându-ne că societatea noastră este mai echitabilă, cu tehnologia ca egalizator. Pe măsură ce dependența noastră de conectivitate pentru serviciile de zi cu zi crește, nevoia de acces deplin la internet, dispozitive, precum și alfabetizarea digitală devin imperative în întreaga societate. Chiar și în zonele dezvoltate, mulți sunt lăsați în urmă, cum ar fi cei 12 milioane de copii din SUA care nu au acasă internet sau dispozitive cu care să se conecteze, ceea ce înseamnă că nu pot participa pe deplin la educația la distanță.  Prin colaborare, sectoarele publice și private din întreaga lume pot face față acestei provocări, pot dezvolta infrastructurile naționale și pot oferi un viitor mai echitabil, bazat pe conectivitate.


Mai bine conectat: un imperativ pentru afaceri

Avem oportunitatea de a ne baza pe ceea ce am învățat până acum - menținând ritmul accelerat al transformării digitale, cu proiecte de conectivitate inovatoare care așază cetățenii în centrul acestei transformări.

După un an de muncă la distanță pentru mulți, conectivitatea este sinonimă cu reziliența. Pentru companii, furnizorii de servicii medicale sau instituțiile de învățământ conectivitatea nu este negociabilă. Permițând mai multor oameni să se conecteze la fluxurile globale de informații, comunicații și servicii, infrastructura digitalizată ar putea adăuga între 1,5 - 2 trilioane de dolari la PIB-ul global în următorii ani, prezentând valoarea actuală a investițiilor strategice în acest domeniu.

Oferind cetățenilor experiențe noi și investind în proiecte de infrastructură care aduc o conectivitate mai bună, putem îmbunătăți produsele și serviciile de zi cu zi  și să stimulăm redresarea economică. Companiile care pun bazele 5G acum cu tehnologii emergente, cum ar fi edge computing și analiza datelor, vor câștiga avantajul competitiv. Acestea vor fi gata să exploateze oportunitățile de a personaliza în mod eficient serviciile, flexibilizând și răspunzând nevoilor consumatorilor în timp real, pe baza datelor.

Odată cu posibilitățile oferite de conectivitatea cu latență redusă, întregi industrii se vor transforma și vor înflori. Fabricile inteligente vor propune o eficiență mai mare, lanțurile de aprovizionare vor deveni mai transparente și chiar transportul de mărfuri și persoane va evolua odată cu utilizarea vehiculelor autonome și a rețelelor de transport de mare viteză. Realitatea mixtă va apărea ca o metodă viabilă pentru instruirea la distanță a angajaților și în învățământ. Totodată, un segment mai mare din societate va avea opțiunea de a lucra de acasă, cu un echilibru mai bun în viața de zi cu zi. Acestea sunt inovațiile de care suntem deja conștienți - dar ce rămâne cu cele care nu sunt încă imaginate?

O recuperare economică scalabilă, bazată pe conectivitate și pe cele mai noi inovații, ne va convinge că transformările pe care le-am făcut din necesitate în ultimul an pot fi continuate, cu rezultate mai bune pentru toți în domenii precum sănătatea, învățământul și calitatea vieții. Avem ocazia să ne reconstruim și să ne reimaginăm lumea.

În centrul oricăror mari planuri, vom găsi transformarea digitală - și trebuie să fie durabilă pentru a fi considerată un progres pentru generațiile viitoare. Și, bineînțeles, pentru a fi durabilă trebuie, de asemenea, să nu lase pe nimeni în afara procesului. Aceasta este șansa noastră de a învăța și de a construi, de a colabora cu cei mai buni și de a pune progresul uman pe primul loc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel