ANAF a început verificarea românilor care fac bani pe Instagram şi Facebook. Ciutacu: Când vom avea, de fapt, adevărata reformă fiscală
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ciutacu
Ciutacu
Victor Ciutacu a transmis un mesaj după ce ANAF a început să-i verifice pe românii care fac bani pe O*lyFans, Instagram şi Facebook.

În urma controalelor, inspectorii au descoperit milioane de lei venituri obținute de influenceri, bani nedeclarați şi nici impozite plătite.

„Cerșetorii de rețele sociale care au zburat din presă trebuie să-și declare șpăgile la fisc? Hal de oameni și portăreii ăștia! Nu poți să mai iei o excursie, două bluzițe, trei parfumele și un telefon moka. Devine din ce în ce mai nerentabil să descoperi o școală/clinică privată bună, să iei o mașină în comodat și să faci activism politic din convingere. Vrea, dintr-o dată, garda să afle din ce trăiești și să pună bir pe lădița de zestre de sub saltea. Nu mai e de trăit în țara asta nedemocratică în care până și curvele trebuie să plătească impozite și, eventual, scuze de vorba spurcată, TVA.

Măcar fetele de pe O*lyFans și de la vid*ochat sunt mai cinstite. Îți promit că, dacă le arăți cardul cu tot cu pin, îți arată și ele veverița. Și chiar ți-o arată, nu îți țin prelegeri înflăcărate despre corupție, legile justiției, educație sau sistemul de sănătate...

P.S. Adevărata reformă fiscală va fi desăvârșită când se vor plăti impozite/taxe și pe șpaga încasată pe fundație/asociație”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

VEZI ȘI: Cea mai mare diferenţă descoperită în septembrie între veniturile declarate de un contribuabil şi cele estimate de ANAF la persoane fizice se ridică la 3,6 milioane lei

Cea mai mare diferenţă descoperită în septembrie între veniturile declarate de un contribuabil şi cele estimate de ANAF la persoane fizice se ridică la 3,6 milioane lei, acesta având de plătit statului impozite de peste o jumătate de milion de lei, a anunţat, marţi, preşedintele instituţiei, Lucian Ovidiu Heiuş, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii.

Astfel, la verificarea persoanelor fizice, s-au constatat venituri suplimentare de 8,015 milioane de lei, ceea ce înseamnă creanţe fiscale de 2,081 milioane de lei.

Într-un top 3 oferit de şeful ANAF, pe locul 1 se află o persoană din Suceava, cu diferenţă între veniturile declarate şi cele estimate de 3,611 milioane de lei şi o creanţă de 577.819 lei. Pe locul 2 se află un contribuabil din Ilfov, cu venituri 1,481 milioane de lei, respectiv creanţe de 237.063 lei, iar pe locul 3 un contribuabil din Vâlcea, cu 1,212 milioane de lei şi creanţe de 194.037 lei.

De asemenea, preşedintele ANAF a adăugat că au fost iniţiate controale la 128 la influenceri. Până în prezent, acestea s-au soldat cu 58 de decizii de impunere, stabilindu-se venituri suplimentare de peste 6,5 milioane de lei.

Inspectorii ANAF au stabilit decizii de impunere la persoanele care au conturi pe platforma O*lyFans.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel