ANAF a început inspecţii fiscale inopinate la companiile petroliere
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pompa benzinarie
pompa benzinarie

Fiscul a început miercuri inspecţii fiscale inopinate la companiile petroliere, acţiuni care vizează în principal modul de formare a preţurilor, profitului impozabil şi înregistrarea cheltuielilor în contabilitate, a declarat, joi, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

"Sunt nişte inspecţii fiscale inopinate, pe anumite obiective, care vizează în principal modul de formare a preţurilor, profitul impozabil şi modul în care sunt înregistrate anumite cheltuieli în contabilitate", a spus Blejnar.

El a arătat că, dacă în urma acestor controale se vor constata nereguli, cum ar fi "mutări" de pe o firmă afiliată pe o altă firmă afiliată, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va declanşa inspecţie fiscală generală la compania respectivă.

"Deocamdată nu am nişte elemente foarte clare. Abia în cursul acestei după-amiezi i-am chemat pe colegii din control să-mi prezinte un raport al principalelor constatări", a mai spus Blejnar, citat de Mediafax

Şeful ANAF nu a precizat ce măsuri ar putea fi luate în urma verificărilor, dar a amintit că anul trecut, după finalizarea controlului la o anumită companie petrolieră, autoritatea a impus acesteia plata unei sume de 55 milioane euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel