Ana Măiță, călcată de hoți și revoltată de sistem: "A durat cinci ore"
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Ana Măiță, președintele președintele Asociației "Mame pentru Mame", a povestit cum i-a fost spartă mașina de doi tineri, în toiul nopții.

"Azi noapte, la ora două, primim un telefon de la vecinul de sus cum că cineva ne-a spart geamul mașinii. Ieșim imediat, geamul șoferului spart, totul cotrobăit. Chemăm poliția, verificăm pe camere, unde vedem clar doi bărbați care profită de un unghi întunecos și unul sparge geamul în timp ce altul tine de șase.

Arătăm filmarea poliției, care transmite prin stație semnalmentele colegilor care îi prind pe cei doi, la două străzi distanță, la nici 30 de minute de când am primit telefonul de alerta. Avem doi martori, doi vecini care i au văzut în timpul comiterii faptei, ambii amabili și dispuși să dea declarații, sa-i recunoască pe indivizi.

Vine echipajul cu cei doi încătușați, sunt doi băieți, înalți cat copilul meu de 11 ani. Unul are 18, unul 22 de ani. Spun că sunt frați, apoi se răzgândesc. Recunosc fapta. Cel mare, cu antecedente deja, făcea școală cu cel mic. Nu au apucat să ia nimic din mașină.

Cu toată vigilenta vecinului, cu toată rapiditatea de reacție a noastră, cu toată promptitudinea Politiei, cu toată disponibilitatea martorilor, cu toată colaborarea făptașilor... a durat 5 ore până la depunerea plângerii. Mașina este încă în garajul criminaliștilor pentru preluarea de amprente. Agenții se scuză și spun că dacă nu trecem prin toți acești pași procedurali nu îi pot reține pe cei doi și că, din cauză că românii nu au răbdare cu procedura, e plină România de infractori liberi.

Noi am avut răbdare și vă recomand să aveți și voi, dacă vă găsiți vreodată în situația asta. Mulțumim agenților de politie pentru profesionalism și curaj", a scris Ana Măiță, președintele Asociației "Mame pentru Mame", pe pagina personală de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel