Ana Bogdan va juca în primul meci al României cu Ucraina în Billie Jean King Cup
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @ FR Tenis
FOTO: Facebook @ FR Tenis
Ana Bogdan va deschide ”balul” din Florida, locul unde se dispută întâlnirea cu Ucraina în cadrul calificărilor Billie Jean King Cup.

În urma tragerii la sorți de joi, au fost stabilite meciurile întâlnirii dintre echipele feminine ale României și Ucrainei, în cadrul calificărilor Billie Jean King Cup, care vor avea loc astăzi și mâine în Florida, la Fernandina Beach.

Astfel, partida de deschidere de vineri, ora 20.00 (ora României), va fi între Ana Bogdan (locul 64 WTA) și Lesia Tsurenko (locul 42 WTA), în timp ce Jaqueline Cristian (locul 75 WTA) se va confrunta cu Elina Svitolina (locul 18 WTA).

Sâmbătă, de la ora 19.00 (ora României), Ana Bogdan se va duela cu Elina Svitolina, Jaqueline Cristian va juca împotriva Lesiei Tsurenko.

În meciul de dublu, România va trimite pe teren perechea formată din Anca Todoni (locul 724 WTA la dublu) și Mara Gae (locul 1062 WTA la dublu) care se va confrunta cu perechea Lyudmyla Kichenok (locul 18 WTA la dublu), Nadiia Kichenok (locul 42 WTA la dublu).

”Fetele sunt foarte bine și joacă un tenis bun. Așteptăm lupta cu încredere și ne dorim calificarea”, a declarat Horia Tecău, căpitanul nejucător al echipei României, înainte de tragerile la sorți.

România conduce Ucraina la meciurile din BJK Cup (fosta Fed Cup)

În luna noiembrie a anului trecut, România a învins Serbia (4-0, la Kraljevo), iar Ucraina a câștigat duelul cu Olanda (3-1, la Vilnius).

Câștigătoarea dintre România și Ucraina se va califica la turneul final al Billie Jean King Cup 2024, iar învinsa va disputa un baraj de menținere în Grupa Mondială.

În meciurile directe, România conduce Ucraina cu 3-1: 1997, Bari (Italia): România - Ucraina 3-0, 1999, Murcia (Spania): România - Ucraina 2-0, 2003, Estoril (Portugalia): România - Ucraina 1-2, 2014, Budapesta (Ungaria): România - Ucraina 2-0, potrivit FRTenis.

Reamintim că cea mai bună performanță a României în Billie Jean King Cup a fost în 2019, când s-a oprit în semifinalele, jucate, în deplasare, cu Franța, după un meci dramatic în decisivul întâlnirii.

Citește și: Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, în urcare în clasamentul WTA. Urmează întâlnirea cu Ucraina, în Billie Jean King Cup

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel