Ana Bogdan a primit ”Premiul Inimii” după calificarea în turneul final al BJK Cup
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @Ana Bogdan
FOTO: Facebook @Ana Bogdan
Ana Bogdan a câștigat ”Premiul Inimii”, după calificările în turneul final al competiției pe echipe Billie Jean King Cup.

Ana Bogdan a fost votată câștigătoarea distincției Heart Award, pentru contribuția avută în calificările Billie Jean King Cup, potrivit paginii de Instagram a competiției.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Billie Jean King Cup (@billiejeankingcup)

Ana Bogdan a câștigat două din cele trei meciuri jucate în aprilie în întâlnirea cu Ucraina, în revenirea echipei României de la 0-2 la 3-2. Ana a obținut o victorie ”epică” în fața Elinei Svitolina, care a dat semnalul revenirii, iar în final a făcut pereche cu Jaqueline Cristian la dublu, aducând victoria în fața surorilor Liudmila și Nadia Kicenok și calificând România pentru prima oară la turneul final al competiției.

Contracandidatele româncei la acest premiu în Grupa Mondială au fost japoneza Nao Hibino, britanica Emma Răducanu și germanca Laura Siegemund.

Daneza Clara Tauson a câștigat ”Premiu Inimii” pentru zona Europa/Africa, Grupa I, Julia Riera (Argentina), pentru zona Americilor, Grupa I, iar chinezoaica Xinyu Wang, pentru zona Asia/Oceania, Grupa I, în urma voturilor din social media.

Câștigătoarele premiilor primesc o donație din partea Federației Internaționale de tenis (ITF) pentru a o oferi unei cauze caritabile la alegere. Donația este de 3.000 de dolari pentru echipele din calificările Billie Jean King Cup și de 2.000 de dolari pentru cele din grupele continentale.

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta Japonia în optimile de finală ale Billie Jean King Cup. Turneul final al competiției va avea loc în perioada 12-20 noiembrie, la Sevilla.

Dacă va trece de Japonia (12-14 noiembrie), România va juca în sferturile de finală (15-17 noiembrie) cu Italia, care nu va evolua în primul tur.

Echipa României s-a calificat în premieră la turneul final al Billie Jean King Cup, după ce a învins Ucraina cu scorul de 3-2, pe 14 aprilie, la Fernandina Beach (Florida). În același weekend, Japonia a trecut de Kazahstan cu 3-1, conform Agerpres.

Cel mai recent ”Premiul al Inimii” câștigat de o sportivă din România a fost în 2019, obținut de Simona Halep, după cele două puncte obținute în victoria în fața reprezentativei Cehiei, în februarie , succes în urma căruia România s-a calificat în semifinalele Fed Cup, așa cum se numea înainte de 2021 competiția Billie Jean King Cup.

Citește și: Fostă campioană de Grand Slam, retrasă de la Roland Garros

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel