Ana Bogdan a câștigat cel mai important turneu din carieră 
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan a câştigat turneul BCR Iaşi Open (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, după ce a învins-o, duminică, în finală, pe maghiara Panna Udvardy, cu 6-2, 3-6, 6-1.

Ana Bogdan (29 ani, 75 WTA) a obţinut astfel cel mai important titlu din carieră, după se în 2019 se impunea la Dubai (turneu ITF de 100.000 de dolari).

Ana Bogdan, a treia favorită, a reuşit victoria după două ore şi 20 de minute, aceasta fiind a doua sa finală în tot atâtea săptămâni, românca jucând duminica trecută finala turneului WTA 250 de la Varşovia.

Ana Bogdan, care nu pierduse niciun set la Iaşi până în finală, a trecut cu bine peste un început de meci cu trei breakuri consecutive şi s-a desprins la 4-1. Udvardy (23 ani, 93 WTA), a doua favorită a turneului, a mai reuşit un break (4-2), dar românca a încheiat setul cu 6-2.

În actul secund, Udvardy a început mai bine şi a condus cu 3-0, Ana s-a apropiat la 2-3, apoi la 3-4, însă unguroaica şi-a adjudecat setul cu 6-3.

Debutul setului decisiv a fost echilibrat, dar Ana a reuşit un break la 2-1 şi apoi a fost de neoprit, impunându-se cu 6-1.

Ana Bogdan a câştigat astfel toate cele patru dueluri cu Udvardy. În cele trei meciuri anterioare cu Udvardy, a învins cu 6-1, 7-5 în 2017 în primul tur la Budapesta, în august anul trecut s-a impus în primul tur la Winners Open (Cluj-Napoca), scor 6-2, 6-4, şi luna trecută, în primul tur la Budapesta, a câştigat cu 6-2, 5-7, 6-0.

Ana Bogdan a primit un cec de 15.000 de dolari şi 160 de puncte WTA, iar Panna Udvardy s-a ales cu 8.000 de dolari şi 95 de puncte WTA.

Udvardy are şansa de a câştiga un titlu la Iaşi, ea urmând să joace şi în finala de dublu, alături de conaţionala Reka-Luca Jani, contra perechii româno-ruse Andreea Amalia Roşca/Daria Astahova, relatează Agerpres. 

Troferul de la dublu ar putea rămâne tot în România

Perechea alcătuită din jucătoarea română de tenis Andreea Amalia Roşca şi rusoaica Daria Astahova s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis BCR Iaşi Open (WTA 125), dotat cu premii totale de 115.000 de dolari, sâmbătă, după o victorie cu 6-4, 6-0 în faţa cuplului Andrea Lazaro Garcia (Spania)/Despina Papamichail (Grecia).

Roşca şi Astahova au obţinut victoria după 70 de minute.

În finală, Roşca şi Astahova (semifinalistă la simplu) vor înfrunta cuplul maghiar Reka-Luca Jani/Panna Udvardy, cap de serie numărul patru.

Roşca şi Astahova şi-au asigurat un cec de 2.500 de dolari şi 95 de puncte WTA la dublu.

Duminică, finala de simplu, dintre românca Ana Bogdan şi maghiara Panna Udvardy se va disputa de la ora 12:00, au anunţat organizatorii.

Iniţial, finala era programată de la ora 14:00, dar a fost schimbată datorită faptului că Udvardy este calificată şi în finală de dublu.

Ultimul act al probei de dublu se va disputa după finala de simplu, în jurul orei 14:00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel