ANA BIRCHALL, INTERIMAR la MINISTERUL JUSTIȚIEI
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a fost propusă ministru interimar la Ministerul Justiţiei.

Premierul Sorin Mihai Grindeanu a transmis președintelui României, Klaus Iohannis, propunerea de nominalizare a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, ministru interimar al Justiției. Potrivit unui comunicat al Guvernului, propunerea a fost făcută în conformitate cu prevederile art. 106 și art. 107 alin. (3) și (4) din Constituția României, republicată, precum și cu cele ale art. 9 din Legea nr.90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului României și a ministerelor, cu modificările și completările ulterioare.

Premierul a făcut această nominalizare în contextul în care, joi, Florin Iordache și-a înaintat demisia din funcția de ministru al Justiției.

"De când am venit la Ministerul Justiției mi-am propus și am efectuat toate demersurile legale pentru a remedia o serie de probleme existente și destul de sensibile. Toate inițiativele asumate sunt legale și constituționale. Proiectele propuse s-au aflat în dezbatere publică organizată de Ministerul Justiției, iar acum sunt în dezbatere parlamentară. Cu toate acestea, pentru opinia publică nu a fost suficient, drept pentru care am hotărât să îmi înaintez demisia din funcția de ministrul al Justiției", a declarat Iordache la Palatul Victoria.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel