Ana Birchall, atac la Stelian Ion: Poate mai învață puțină carte...
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Ana Birchall: Stelian Ion poate  explica erorile care s-au comis anul acesta în cazul Dragoș Săvulescu
Ana Birchall: Stelian Ion poate explica erorile care s-au comis anul acesta în cazul Dragoș Săvulescu
Ana Birchall vine cu un nou atac la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion, în cazul lui Dragoș Săvulescu.

"Exact ce spuneam ieri! Poate citeste si Stelian Ion ce spune avocatul grec ca asa mai invata putina carte...

...domnul ministru nu se implica pentru ca astepta sa fie "solicitat", cu invitatie speciala, eventual si parfumata, nu!?

Acum pe un ton serios, poate totusi Stelian Ion explica erorile care s-au comis anul acesta in acest caz, in dosarul privind contestarea la executare?!", scrie fostul ministru al Justiției pe Facebook.

Vezi și: Ana Birchall, după arestarea lui Dragoș Săvulescu: Culmea ar fi ca acesta să ceară daune de la statul român că a fost arestat ilegal în Grecia

"Publicația elenă Protothema.gr l-a contactat pe avocatul acestuia, Michalis Dimitrakopoulos.

La Parchetul de pe lângă Curtea de Apel a Mării Egee am depus argumentul juridic potrivit căruia mandatul european de arestare emis de România nu poate fi executat deoarece are domeniu de aplicare articolul 11B din Legea privind mandatul european de arestare care interzice în mod explicit extrădarea unei persoane căutate către statul solicitant atunci când persoana solicitată execută sentința aplicată de instanțele statului solicitant într-o altă țară europeană.

Eurojust a confirmat astăzi printr-un act că clientul meu execută pedeapsa impusă de România în Italia în baza unei decizii irevocabile emise de o curte de apel din Italia. Astfel, ca singură cale, nu a fost posibilă extrădarea lui în România", conchide Ana Birchall. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel