An universitar 2020-2021. Cum va fi la Universitatea Politehnica din Bucureşti în contextul pandemiei
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Anul universitar 2020-2021 va începe la Universitatea Politehnica din Bucureşti pe 5 octombrie.

Anul universitar 2020-2021 va începe la Universitatea Politehnica din Bucureşti în data de 5 octombrie, cel mai probabil în sistem hibrid, în sensul că studenţii vor face cursuri şi o parte din seminarii online, iar laboratoarele şi proiectele - cu prezenţă, a declarat sâmbătă, pentru Agerpres, rectorul instituţiei de învăţământ superior, Mihnea Costoiu.

„Universitatea a luat, pentru începutul anului universitar 2020-2021, o serie întreagă de măsuri, în primul rând pentru a asigura platformele informatice de foarte bună calitate la dispoziţia studenţilor, astfel încât aceştia să poată avea acces la cursurile, seminariile, laboratoarele universităţii indiferent de situaţia epidemiologică în care se află Bucureştiul sau într-o situaţie specială a universităţii. În principiu, în conformitate cu Ordinul de ministru, decizia finală cu privire la începutul anului universitar se adoptă de către Senatul universităţii, cu o săptămână înainte de începerea anului. Vom avea această informaţie în săptămâna începând din 1 octombrie, ţinând cont de faptul că noi am decis, la nivelul Politehnicii, că anul universitar va începe pe 5 octombrie', a afirmat Costoiu.

El a precizat că, în urma discuţiilor avute la nivelul universităţii şi ţinând cont de faptul că Bucureştiul este în zonă galbenă în această perioadă, cel mai probabil scenariu pe care se va merge va fi cel hibrid, astfel încât studenţii să fie prezenţi în universitate pentru activitatea didactică la laboratoare şi respectiv proiecte şi să aibă acces la cursuri prin platformele universităţii şi la o parte din seminarii online.

Costoiu a spus că 'probabil' prima lună a primului semestru va fi una de acumulare de cunoştinţe, astfel încât studenţii şi profesorii 'nu vor fi expuşi'.

Rectorul Politehnicii Bucureşti a afirmat că numărul de studenţi cazaţi în camerele de cămine va fi redus în contextul pandemiei cu noul coronavirus. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel