Data actualizării:
Data publicării:

Orașul Amsterdam interzice navele de croazieră, pentru a reduce turismul și poluarea

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Edilii din Amsterdam au făcut vineri primul pas spre interzicerea accesului navelor de croazieră în centrul oraşului, măsura făcând parte dintr-un plan mai amplu destinat reducerii turismului de masă şi poluării, transmite Reuters.

După ce vor fi implementate, măsurile adoptate vineri de Consiliul Local, vor aduce Amsterdam într-o poziţie similară cu cea a altor renumite oraşe europene, inclusiv Barcelona, Dubrovnik şi Veneţia, care au restricţionat deja numărul navelor de croazieră sau au de gând să facă acest lucru.

Consiliul Local din Amsterdam a aprobat joi o interdicţie care vizează accesul navelor de croazieră la terminalul amplasat în zona centrală a oraşului.

„Motivul constă în reducerea numărului de turişti, dar şi pentru protejarea mediului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Local, Wouter Moll.

Urmează acum ca executivul din Amsterdam să pună la punct detaliile şi, în plus, nu este clar când anume va începe să fie implementată măsura, a spus Dick de Graaff, director la terminalul de pasageri din Amsterdam.

Acesta a estimat că în 2023 terminalul ar urma să fie folosit de 114 nave de croazieră, ceea ce ar însemna un număr total de aproape 300.000 de pasageri.

„Am luat act de solicitarea Consiliului că nu văd un loc pentru navele de croazieră în viitorul oraşului la locaţia actuală. Cu siguranţă nu există o nevoie urgentă să interzicem navele, cu atât mai puţin să închidem terminalul”, a spus Dick de Graaff. În ultima perioadă, edilii din Amsterdam încearcă să limiteze numărul de turişti, care se ridică la câteva milioane în fiecare an, în special prin descurajarea turismului în scopuri sexuale sau pentru consumul de droguri în faimosul cartier roşu.

Peter van Zaanen, unul din locuitorii Amsterdamului, crede că o interzicere a navelor de croazieră este inevitabilă la un moment dat.

„Suntem supra-aglomeraţi de turişti şi ăsta nu este un lucru pe care ţi l-ai dori în oraşul în care trăieşti”, a spus Peter van Zaanen, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel