Data publicării:

Amplă acțiune a DNA în Suceava: Peste 100 de percheziții, vizate Spitalul Municipal, IPJ și un colegiu tehnic

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Procurorii DNA au desfășurat miercuri peste 100 de percheziții în județul Suceava, inclusiv la Spitalul Municipal din Rădăuți, IPJ Suceava și Colegiul Tehnic Rădăuți. Ancheta vizează suspiciuni de corupție din perioada 2023-2024, legate de mite primite pentru angajări și de la pacienți. 108 locații au fost percheziționate, iar cercetările continuă pentru a clarifica implicarea instituțiilor și persoanelor fizice vizate.

Citește și: EXCLUSIV Picajul Boeing 787 Dreamliner. Pilotul Cezar Osiceanu, primele concluzii FAA după ce 50 de pasageri au fost răniți. Ce s-a întâmplat cu scaunul pilotului

Miercuri dimineață, Direcția Națională Anticorupție (DNA) a demarat o amplă operațiune în județul Suceava, efectuând peste 100 de percheziții în diverse locații, printre care și la trei instituții publice. Printre instituțiile vizate se numără Spitalul Municipal din Rădăuți, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Suceava și Colegiul Tehnic Rădăuți, conform unor surse judiciare citate de Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de DNA, aceste percheziții au fost autorizate de instanțele competente și includ 108 locații din județul Suceava. Printre acestea, trei sunt instituții publice, două sunt sedii ale unor entități juridice private, iar alte 82 de locații reprezintă domicilii ale unor persoane fizice.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni de corupție, presupus săvârșite în perioada 2023 - 2024”, se arată în comunicatul emis de DNA.

Surse judiciare au adăugat că ancheta ar implica suspiciuni de luare de mită pentru angajări în cadrul unității medicale vizate, precum și mite primite de personalul medical de la pacienți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel