Amnistie și grațiere. Iohannis: CATASTROFĂ pentru România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Klaus Iohannis a făcut o serie de declaraţii publice după ceremonia de promulgare a legii privind construirea autostrăzii "Unirii".

Klaus Iohannis a făcut un comentariu referitor la eventualitatea unei ordonanţe privind amnistia şi graţierea. "Ar fi o catastrofă pentru România", a declarat preşedintele României. 

"Graţierea şi amnistia au fost deja tema unei ordonanţe de urgenţă la începutul anului 2017 şi au dus la manifestări foarte ample din partea românilor care nu-şi doresc aşa ceva. Ordonanţa 13, la vremea respectivă, a fost retrasă însă există, în continuare, semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee.

Chiar unii politicieni din PSD vehiculează aceste idei în spaţiul public. Daţi-mi voie, dacă mă întrebaţi direct, să spun că o astfel de ordonanţă care priveşte amnistia şi graţierea unor politicieni până la urmă, ar fi o catastrofă pentru România. Adoptarea unei asemenea ordonanţe ar declanşa o criză politică fără precedent în România. În această situaţie, daţi-mi voie să fac un apel la politicienii din PSD care sunt lucizi ca să întreprindă ce consideră ei ca o astfel de ordonanţă să iasă din discuţie şi să nu fie aprobată în Guvern. Repet, o astfel de ordonanţă ar declanşa o criză politică fără precedent", a declarat preşedintele Klaus Iohannis. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel