Amiba mâncătoare de creier face două victime într-o lună, în Statele Unite
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Amiba mancatoare de creier
Amiba mancatoare de creier

Christian Strickland, un băieţel în vârstă de numai 9 ani din Henrico County, Virginia, a contactat Naegleria Fowleri, cunoscută şi sub numele de Amiba mâncătoare de creier după o partidă de pescuit, la un lac din zonă. Pe 5 august, el a murit de meningită. Săptămâna aceasta, oficialii sanitari din Virginia au confirmat cauza morții: infecție cu Naegleria fowleri.

Amiba mancatoare de creier¨Din păcate, este vorba de o infecție cu Naegleria floweri¨, a anunțat dr. Keri Hall, de la of the Virginia Department of Health. La începutul acestei luni, o fată, Courtney Nash, a murit după ce a contactat Amiba mâncătoare de creier, după o baie în St. John's River, Florida.

Naegleria Fowleri este un organism microscopic, iubitoar de căldură, care trăiește în apele dulci și stătătoare sau în piscine murdare. Amiba poate pătrunde ușor în corpul uman pe căile nazale, în timpul înotului. Odată ajunsă aici, creatura atacă țesuturile olfactive, ajungând la creier, unde se hrănește cu celulele cerebrale. În cazul inhalării unei amibe, șansele de supraviețuire sunt minime, moartea survenind în cel mult două săptămâni.

Simptomele sunt asemănătoare cu cele ale meningitei: migrene, gât înțepenit, febră, la început, în timp ce în fazele avansate apar halucinații și tot felul de schimbări comportamentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel