Amestecă zahăr și oțet: o combinație miraculoasă pentru a economisi bani
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Amestecă zahăr și oțet, o combinație miraculoasă pentru a economisi bani. Sursa foto: freepik.com
Amestecă zahăr și oțet, o combinație miraculoasă pentru a economisi bani. Sursa foto: freepik.com
Te-ai gândit vreodată să amesteci oțet alb și zahăr? Vei fi surprins de rezultat. 

Acest amestec te poate ajuta la întreținerea curățeniei în casă și la treburile casnice. Vă împărtășim  câteva sfaturi despre cum să-l folosești. 

Oțetul alb este o necesitate pentru curățarea casei. Combinat cu zahăr, ar putea avea și alte funcții interesante. Află cum să folosești, acasă, aceste două ingrediente naturale în fiecare zi.

Oțetul alb și zahărul sunt două produse naturale din bucătărie. Conținutul de acid acetic al oțetului alb îl face un produs esențial în  curățarea casei. Probabil că știi deja toate beneficiile oțetului alb pentru curățarea casei, dar cunoști beneficiile acestuia atunci când este folosit cu zahăr?

Înfășoară folie de aluminiu în jurul țevilor: vei economisi mulți bani și vei elimina o problemă deranjantă

Folosește oțet alb cu zahăr pentru a  curăța tigăile. Dacă nu ai folosit niciodată această soluție, pregătește-te: vei fi surprins de aceste rezultate. Combinația acestor două ingrediente este perfectă pentru curățarea în profunzime a tigăilor. Oțetul alb este un adevărat aliat pentru treburile casnice, iar proprietățile sale de curățare sunt de netăgăduit. În ceea ce privește zaharul, acesta ia rolul unui abraziv ușor, care va ajuta la îndepărtarea petelor de grăsime. Vei avea, astfel, tigăi curate și strălucitoare într-un mod economic. 

Gata cu cheltuielile: fă-ți propriile produse de curățat vasele și podelele din câteva ingrediente din cămară

Pentru a-ți crea detergent cu această combinație, vei avea nevoie de:

2 linguri de zahăr,

100 ml oțet alb,

o cană de apă.

Se diluează oțetul alb în apă, apoi se adaugă cele două linguri de zahăr și se amestecă bine. Ar trebui să obții un amestec omogen. Poți adăuga câteva picături de uleiuri esențiale dacă dorești să dai o aromă deosebită detergentului natural.

O cârpă curată se înmoaie în soluția rezultată. Apoi, freacă ușor tigăile de oțel pentru a le face strălucitoare. Tigăile tale vor fi curate  și își vor recăpăta strălucirea de altădată.

Nu puneți niciodată aceste plante pe pervaz: după câteva zile vor muri

Care sunt alte utilizări ale amestecului de oțet alb și zahăr acasă?

Amestecul de oțet alb și zahăr poate fi foarte eficient pentru curățarea altor părți ale casei, precum baia, toaleta și podelele.

Folosește oțet alb  și zahăr pentru florile tale. Este posibil ca acest amestec să nu fie cunoscut încă de toată lumea, dar, când vei vedea rezultatele, îl vei folosi zilnic. Fără îndoială, poate fi benefic pentru întreținerea plantelor. Amestecând aceste două ingrediente naturale, poți realiza un produs care va avea grijă de florile tale și le va ajuta să înflorească.

Un pahar cu apă, pus în cuptorul cu microunde, îți va salva aparatul electrocasnic: un secret pe care nu l-ai știut

Pentru a face acest îngrășământ natural, fierbe un sfert de litru de apă. Când apa s-a răcit, adaugă trei lingurițe de zahăr pudră și două lingurițe de oțet alb. Amestecă totul și vei obține un îngrășământ natural pentru întreținerea plantelor. Toarnă lichidul la rădăcinile plantelor pentru a le asigura o creștere bună. 

Dacă obișnuiești să cumperi buchete de flori, poți folosi acest îngrășământ pentru a le păstra mai mult. Pentru a păstra mai bine florile, adăuga zahăr, două lingurițe de oțet alb și o linguriță de zahăr în apa din vază. Repetă această operațiune de fiecare dată când schimbi apa din vază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel