Data actualizării:
Data publicării:

Amestecă toate ingredientele și dă tava în cuptor. Rețeta celei mai rapide și mai ușoare omlete

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Amestecă totul și dă tava în cuptor. Rețeta celei mai rapide și mai ușoare omlete. Sursa - pixabay.com
Amestecă totul și dă tava în cuptor. Rețeta celei mai rapide și mai ușoare omlete. Sursa - pixabay.com

Deseori, un anumit fel de mâncare necesită mult timp și etape de preparare: feliere, prăjire, fierbere și așa mai departe. 

De aceea, uneori, vrei doar să amesteci toate ingredientele, să le pui în cuptor și să te ocupi de alte treburi până când mâncarea este gata.

O omletă nu este doar delicioasă, ci este o mâncare sănătoasă pentru întreaga familie. Îți oferim o rețetă simplă și ușoară pentru a prepara această omletă.

Trebuie doar să tăi toate ingredientele, să le amesteci și să le pui în cuptor. La final te veți bucura de o mâncare grozavă.

Prăjitură de orez cu cacao și vanilie: un desert foarte simplu, dar atât de bun 

Omleta cu dovlecei și brânza la cuptor. Ingrediente:

5 ouă,

3 dovlecei,

150 grame de brânză,

5 linguri de smântână,

ulei vegetal,

sare și piper negru,

usturoi uscat sau orice alt condiment preferat

Metoda de gătire

Dovlecelul se taie în felii foarte subțiri. Amestecă ouăle cu smântână, sarea, piperul, usturoiul tocat și amestecă-le bine.

Unge un vas de copt cu ulei vegetal. Întinde dovleceii, iar deasupra pune câteva linguri din compoziția de ouă și smântână. 


Cele mai moi și mai pufoase brioșe cu ciocolată, pe care le-ați mâncat vreodată. Iată rețeta

Urătorul strat trebuie să fie de brânză. Apoi urmează un nou strat de dovlecei, unul de ouă și smântână și unul de brânză. Repetă straturile până termini toate produsele. Ultimul strat trebuie să fie de brânză. 

Trimite vasul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute. Poftă bună!

Vezi si:

Cartofi prăjiți în cuptor, fără nicio picătură de ulei. Sunt delicioși, datorită unui ingredient secret

Tuturor ne plac cartofii de la fast-food și dorim să-i facem exact și acasă. Dar, de obicei, suntem dezamăgiți: cartofi prăjiți acasă nu sunt la fel ca cei de la restaurantul preferat.

Majoritatea gospodinelor prăjesc cartofii într-o cantitate mare de ulei, pentru a forma o crustă crocantă. Dar, puteți face un preparat mai sănătos, eliminând uleiul din rețetă și folosind albușul de ou. Astfel, cartofii vor fi crocanți și gustoși, iar condimentele le vor da o notă picantă.

Ingredientele de care aveți nevoie:

cartofi - 5-7 bucăți;

albuș de ou - 2 bucăți;

sare,

boia măcinată,

piper negru și ienibahar măcinat.

Metoda de gătire

Curățați cartofii și tăiați-i pai de cel mult 1 cm grosime. Bateți albușurile cu sare până se omogenizează. Adăugați condimentele. Puneți cartofii pai într-un castron adânc și adăugați albușurile bătute spumă. Amestecați.

O cină delicioasă, preparată dintr-un dovlecel și un cartof: o mâncare sățioasă și plină de vitamine

Scurgeți excesul de albuș din cartofi. Tapetați o foaie de copt cu pergament. Întindeți cartofii într-un strat subțire și uniform. Coaceți cartofii în cuptorul preîncălzit la 200-220°C, timp de 7-10 minute. Scoateți apoi hârtia de copt și lăsați cartofii în cuptor până se rumenesc. Poftă bună!

Vezi si:

Maioneză de casă fără ulei. Este foarte ușoară și are doar 30 de calorii

Unul dintre sosurile care se folosesc cel mai mult în bucătărie pentru prepararea diferitelor feluri de mâncare este maioneza. 

Maioneza este un sos foarte simplu de preparat din câteva ingrediente. Dar dacă ești la dietă sau dacă trebuie să fii atent la câte grăsimi mănânci?

Iată o rețetă pentru a pregăti o maioneză  bună și super ușoară fără ulei. În plus, această maioneză are doar 30 de calorii.

Maioneză fără ulei. Ingredientele pentru aproximativ 5/6 persoane: 

200 ml lapte degresat rece (alternativ, poți folosi aceeași cantitate de apă),

15 grame de amidon de porumb (alternativ poți folosi făină de orez),

15 ml suc de lămâie,

1 gălbenuș de ou,

oțet,

sare după gust.

Rețeta pas cu pas

Pune laptele rece într-o cratiță și adaugă amidonul de porumb. Amestecă bine cele două ingrediente și pune oala pe foc. În timpul fierberii, trebuie să amesteci constant. Oprește aragazul și lasă compoziția să se răcească.

Desert, gata în cinci minute. Ai nevoie de un măr și de puțin iaurt

Transferă amestecul din amidon de porumb și lapte în paharul blenderului și adăugă un strop de oțet, zeamă de lămâie, gălbenușul de ou și un praf de sare. Mixează ingredientele câteva minute până obții o cremă groasă, fără cocoloașe.

Densitatea compusului variază în funcție de gusturile tale. Maioneza ușoară și fără ulei este gata pentru a fi servită pe masă ca acompaniament la diverse preparate. Poftă bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel