Amestecă lichidul de spălat vase cu pastă de dinți: trucul magic al gospodinelor
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Amestecă lichidul de spălat vase cu pastă de dinți,  trucul magic al gospodinelor. Sursa foto: freepik.com
Amestecă lichidul de spălat vase cu pastă de dinți, trucul magic al gospodinelor. Sursa foto: freepik.com
În ultimul timp, tot mai multe gospodine apelează la trucurile eficiente ale bunicilor, atunci când fac curățenie în casă.

Unul dintre cele mai uimitoare trucuri este combinația dintre pasta de dinți și lichid de spălat vase. Este un duo excelent pentru curățarea petelor dificile de pe vase sau oale. Odată încercat, nu te vei mai putea descurca fără el!

Când vine vorba despre curățarea casei, nu este nevoie să cumperi mereu produse scumpe. Deși uneori ai de-a face cu murdăria încăpățânată, există combinații uimitoare care fac curățarea casei mai puțin obositoare.

Pasta de dinți și lichidul de spălat vase sunt două produse care nu au nimic în comun, dar care  funcționează bine împreună. Acest duo uimitor are capacitatea de a trata petele și incrustațiile persistente de pe tigăi și vase.

Cum să faci curat în casă repede și eficient. Cele mai bune trucuri

În multe cazuri, pasta de dinți poate fi folosită și pentru eliminarea petelor încăpățânate de pe vase și tigăi. Cum funcționează?  Pur și simplu pasta de dinți crește puterea de curățare a lichidului de spălat vase. 

Într-un bol, se pune echivalentul unei linguri de pastă de dinți la 200 ml de lichid de spălat vase. Apoi se adaugă puțină apă. Amestecă bine. Toarnă soluția obținută într-o sticlă de plastic. 

Acest detergent este ideal pentru curățarea tigăilor arse și a vaselor greu de curățat. Este, de asemenea, un remediu excelent pentru curățarea vaselor termorezistente din sticlă.

Cum se curăță plita cu inducție: 6 sfaturi eficiente

Pune puțin din soluția pregătită pe tava murdară sau pe vasul de copt. Freacă cu un burete pentru a îndepărta murdăria și incrustațiile persistente. La final, clătește vasul și șterge-l cu o cârpă curată.

Acest remediu funcționează, datorită virtuților abrazive ale pastei de dinți și ale fluorului pe care îl conține. Poți curăța cu această soluție ustensile de aluminiu sau tigăile arse, dar și tacâmuri din metal argintiu. Și chiuveta din oțel inoxidabil poate fi curățată cu această soluție.

 

Vezi și: Gospodinele cu experiență au întotdeauna un bol cu bicarbonat sub pat! Explicația e simplă

 

Bicarbonatul ajută la eliminarea umidității excesive din apartament, dacă este utilizat corect. 

Deși bicarbonatul este utilizat, pe scară largă, în bucătărie, de fapt este un produs universal care poate ajuta la rezolvarea multor probleme casnice, inclusiv pentru eliminarea excesului de umiditate din casă.

Umiditatea ridicată din locuință poate duce la probleme grave, precum formarea mucegaiului pe pereți și în alte locuri umede, care pot afecta sănătatea locuitorilor. Pentru a combate această problemă, poți folosi diverse mijloace, inclusiv bicarbonat de sodiu.

Folosește fierul de călcat pentru a-ți parfuma hainele. Trucul gospodinelor istețe

Bicarbonatul absoarbe bine umezeala din cameră. Pentru a reduce nivelul de umiditate, toană bicarbonat în diferite, care trebuie plasate în diferite locuri ale casei, unde există umiditate ridicată. În plus, poți pune un recipient cu bicarbonat de sodiu în dormitor sub pat pentru a proteja suprafețele de mucegai.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel