America ar putea intra în faliment în august
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bank of america
bank of america

Agenţia de evaluare Standard & Poor's a anunţat că ratingul "AAA" al Statelor Unite ale Americii ar putea fi retrogradat direct la nivelul "selective default" dacă guvernul american nu va reuşi să onoreze obligaţiunile care vor ajunge la scadenţă pe 4 august.

[caption id="attachment_19945" align="alignleft" width="300" caption="Bank of America"][/caption]

John Chambers, director în cadrul agenţiei de evaluare financiară, a declarat că obligaţiunile Trezoreriei americane cu scadenţă pe 4 august cor primi un rating "D" dacă autorităţile americane nu le vor putea onora, scrie Reuters. Într-un default selectiv, doar datoria care a ajuns la maturitate şi nu a fost plătită este cotată cu D. În cazul de faţă, este vorba de bilete de trezorerie de 30 miliarde de dolari care ajung la maturitate pe 4 august, şi ratingul D va fi aplicat autotmat la terminarea zilei, fără perioadă de graţie.

Fitch a anunţat că va plasa ratingul Statelor Unite sub supraveghere, cu implicaţii negative, dacă în Congres nu se ajunge la un consens în privinţa majorării limitei de îndatorare până la date de 4 august. Datoria SUA a ajuns la plafonul maxim admis, de 14.294 miliarde dolari.

Preşedintele american Barack Obama a avertizat că în cazul în care Congresul american nu va accepta majorarea nivelului maxim de îndatorare, o noua criza financiară globală va izbucni.

Trezoreria SUA a luat măsuri speciale pentru ca Guvernul să se poată împrumuta până la data de 4 august, dar a avertizat, însă, că va rămâne fără spaţiu de manevră dacă executivul şi legislativul nu vor ajunge la un acord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel