America a doborât patru drone ale rebelilor houthi în Marea Roşie
Data publicării:
Autor: Tiberiu Vasile
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Armata americană a anunţat miercuri că a doborât patru drone lansate de rebelii houthi din Yemen care vizau o navă de război a Statelor Unite în Marea Roşie.

Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) a indicat într-un comunicat publicat pe reţeaua socială X că forţele sale "au distrus patru sisteme aeriene fără pilot cu rază lungă de acţiune", miercuri în jurul orei locale 02.00 (marţi 23.00 GMT). Nu s-au înregistrat răniţi sau pagube materiale, potrivit aceleiaşi surse.

"S-a stabilit că aceste arme reprezentau o ameninţare iminentă pentru navele comerciale şi vasele marinei americane din regiune", a adăugat comunicatul.

Rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au început o campanie de lovituri cu drone şi rachete împotriva navelor din Marea Roşie

"Aceste acţiuni sunt întreprinse pentru a proteja libertatea de navigaţie şi pentru a face apele internaţionale mai sigure" pentru aceleaşi nave, a explicat sursa.

În noiembrie, rebelii houthi, susţinuţi de Iran, au început o campanie de lovituri cu drone şi rachete împotriva navelor din Marea Roşie, o regiune cheie pentru comerţul internaţional, susţinând că acţionează în solidaritate cu palestinienii, în contextul în care Israelul este în război cu mişcarea islamistă palestiniană Hamas în Fâşia Gaza.

Ulterior, şi-au extins ţintele la nave asociate cu Statele Unite şi Marea Britanie, după loviturile efectuate de aceste două ţări împotriva poziţiilor lor din Yemen, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel