Urmărește emisiunea live
Amenzi usturătoare pentru șoferii care conduc cu încălțăminte inadecvată
Data publicării:
Autor: Valentina Miu
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Șoferii din Marea Britanie riscă o amendă de 116 euro în cazul în care poartă pantofii greșiți la volan.

Pe măsură ce vremea se încălzește, conducătorii auto renunță la încălțămintea de iarnă pentru ceva mai ușor, însă acest lucru le-ar putea face probleme.

Paragraful 97 din Codul Rutier din Marea Britanie prevede că șoferii trebuie să conducă cu încălțăminte care „nu împiedică folosirea comenzilor în mod corect", scrie The Sun.

Această regulă înseamnă că, dacă un șofer este implicat într-un accident sau este oprit de polițiști pentru că au constatat o conducere necorespunzătoare al vehiculului, o încălțăminte precum șlapii îi va aduce, cel mai probabil, o amendă.

Amenda l-ar putea costa până la 100 de lire sterline (116 euro), dar și trei puncte de penalizare.

Louise Thomas, expert în asigurări auto, a declarat: „Poate fi derutant să cunoști regulile atunci când vine vorba de condusul cu îmbrăcăminte și încălțăminte corespunzătoare. Și odată ce vremea se încălzește, iar mulți trec la garderoba de vară, este important să știm cum ar putea avea acest lucru un impact asupra șofatului, mai ales în cazul în care îmbrăcămintea sau încălțămintea vă restricționează mișcarea”.

Louise Thomas a adăugat că, deși nicio lege nu interzice în mod specific vreun articol vestimentar, șoferii ar trebui să fie întotdeauna conștienți de toți factorii care le pot afecta condusul.

De asemenea, acest lucru înseamnă că pantofii cu tocuri înalte sau platforme sunt interzise.

VEZI ȘI: Şoferi români, amendă record de peste 10.000.000 euro. Bonus: mai mulți ani de închisoare

Patru șoferi au fost amendați cu peste 10.000.000 de euro. Niciunul nu şi-a recunoscut vina.

Ziua de 28 mai 2021 a fost una nefastă pentru un şofer român. Vameşii francezi l-au controlat în Monnaie în timp ce se afla la volanul unui camion înmatriculat în Spania. În vehicul, au descoperit 529 kg de canabis, o captură record. În urma anchetelor, alţi trei români au fost arestaţi în acelaşi dosar penal.

În timpul procesului, la Tribunalul Penal din Tours, cei patru români care au încercat să ducă canabisul din Spania în Germania au declarat că nici măcar nu se cunosc. "Oameni care nu se cunosc fac aceeaşi călătorie, cu peste 500 kg de canabis şi telefoane care se apelează singure între ele", a rezumat procuroarea Christine Blancher, încercând să explice că sunt contradictorii declaraţiile românilor.

Pentru transport şi complicitate, toţi au primit aceeaşi pedeapsă: patru ani de închisoare şi expulzare de pe teritoriul francez. Transportul de stupefiante a fost "organizat" iar răspunsurile inculpaţilor au fost adesea "stupide", a insistat instanţa, scrie Rador, citând ziaruromanesc.de.

Citește continuarea pe: https://www.dcnews.ro/soferi-romani-amenda-record-de-peste-10-000-000-euro-bonus-mai-multi-ani-de-inchisoare_918738.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel