Data publicării:

Amenzi usturătoare pentru cei care uită lumina aprinsă. Unde s-a luat această măsură drastică

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
În această țară s-au impus noi reguli în ceea ce privește consumul de energie.

Au fost impuse restricții severe privind consumul excesiv de energie electrică și gaz în Franța. Autoritățile au anunțat joi un nou set de măsuri pentru a reduce consumul de energie electrică, iar cei care nu le respectă riscă amenzi substanțiale.

Noile măsuri pentru reducerea consumului de energie

Potrivit cancan.ro, autoritățile franceze au dezvăluit noile măsuri pentru a reduce semnificativ consumul de energie. Printre acestea se numără restricții privind orele de funcționare a becurilor și iluminatului în magazine. Comercianții care încalcă aceste reguli sunt pasibili de amenzi considerabile de până la 1.500 de euro.

Ministrul Tranziției Energetice, Agnes Pannier-Runacher, spune că printre măsurile planificate pentru a reduce consumul excesiv de energie electrică se numără și subvențiile pentru instalarea termostatelor inteligente în gospodării. Aceste reglementări vin în urma deciziei Rusiei de a micșora livrările de gaze spre Europa. De asemenea, funcționarea reactoarelor nucleare din Franța a fost afectată de pauze prelungite.

Oficialii mai spun că Franța a obținut deja o scădere de aproximativ 12% a consumului combinat de electricitate și gaze naturale față de nivelul pre-criză. Acest rezultat depășește ținta inițială, care viza o reducere de 10% până în 2024. „Obiectivul meu este ca această scădere să devină una structurală. Cumpătarea trebuie să devină o obișnuință”, a anunțat public Agnes Pannier-Runacher.

Pentru a sprijini cetățenii francezi, autoritățile acordă subvenții care pot acoperi până la 80% din costul unui "termostat inteligent" pentru locuințe. Prețul acestui tip de dispozitiv poate ajunge până la 1.000 de euro, conform declarațiilor Agnes Pannier-Runacher. De asemenea, șase furnizori de energie vor oferi contracte care recompensează clienții pentru reducerea consumului de energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel