Amenzi de 1000 - 10.000 de lei pentru liderii protestatarilor de la Cotroceni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Liderii sindicaliştilor care au venit să protesteze în faţa Palatului Cotroceni fără a avea autorizaţie de la Primărie pentru acest lucru vor fi sanţionaţi cu amenzi cuprinse între 1000 şi 10.000 de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al jandarmeriei, Marius Militaru.

„Nimeni nu este mai presus de lege, indiferent că printre protestatari sunt şi colegi de-ai noştri“, a precizat Militaru. Acesta a spus că jandarmii care asigură siguranţa în zona Palatului Cotroceni vor rămâne acolo până la sfărşitul protestului şi că până acum nu s-au înregistrat incidente. „La un moment dat, poliţiştii şi-au aruncat şepcile în curtea Palatului Cotroceni, dar a fost un gest simbolic, de protest. În afară de acest gest, nu au fost nici un fel de alte probleme sau incidente“, a declarat Militaru.

Primarul general al Capitalei a declarat că, din punctul lui de vedere, acţiunea poliţiştilor de a veni să protesteze în faţa Administraţiei Prezidenţiale nu este o problemă foarte gravă. „Cu siguranţă, ceea ce au făcut poliţiştii se poate încadra la categoria protest spontat şi nu cred că vor fi probleme“, a declarat Oprescu, în contextul în care manifestanţii aveau autorizaţie să protesteze doar în Piaţa Victoriei.

Potrivit ultimei estimări oficiale a Jandarmeriei, în faţa Palatului Cotroceni au mai rămas aproximativ 2000-2500 de protestatari, faţă de 6000, cât porniseră iniţial din Piaţa Victoriei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel