Amenințările Rusiei. Tudor Curtifan (DefenseRomânia.ro): Medvedev joacă rolul bufonului de la curtea regelui
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 15 aug 2022, 19:30
WhatsApp
Tudor Curtifan
Tudor Curtifan
Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomânia.ro, a vorbit despre amenințările nucleare ale lui Dmitri Medvedev.

Într-o postare pe Facebook, Tudor Curtifan, redactor-șef DefenseRomânia.ro, a vorbit despre amenințările nucleare ale lui Dmitri Medvedev:

„Medvedev joacă rolul bufonului de la curtea regelui. Ceea ce Vladimir Putin nu poate să spună, o spune el. În cheia aceasta și a strategiei de a semăna teroare trebuie citite amenințările cu „accidente” la centralele nucleare din UE.

Dar Dmitri Medvedev cât timp a fost președintele Rusiei (2008-2012) și Putin premier, a avut câteva tentative de independență și o oarecare relație bună cu Occidentul. În timpul Primăverii Arabe și crizei din Libia, Medvedev a fost pe aceeași poziție cu SUA și în contradicție cu Putin.

A tatonat chiar o tentativă palidă de a candida împotriva lui Putin, dar a renunțat rapid când, novice, a cerut public sprijinul oligarhilor. Putin i-a reglat rapid derapajele iar Medvedev, care e azi vicepreședintele Consiliului de Securitate, se dovedește a fi un soldat loial regimului autoritarist de la Kremlin“, a scris jurnalistul Tudor Curtifan, redactor-șef Defense România, pe Facebook.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Punctul vulnerabil al Rusiei e în Crimeea. Hartmann: Atacurile - negocieri de tip militar. Dacă pierde Crimeea, Moscova se prăbușește

 

Medvedev, amenințări voalate la adresa Occidentului: Și la centralele nucleare ale UE se pot întâmpla accidente

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a emis vineri o amenințare voalată la adresa aliaților occidentali ai Ucrainei care au acuzat Rusia că acum creează riscul unei catastrofe nucleare prin staționarea forțelor în jurul centralei ucrainene Zaporojie, scrie Reuters.

Ucraina a acuzat Rusia că a tras în orașele ucrainene din apropiere, știind că forțele ucrainene nu ar putea risca să răspundă atacului. Se spune că Moscova a bombardat zona Zaporijie în timp ce dă vina pe Ucraina. 

"Ei (Kievul și aliații săi) spun că este Rusia. Asta este, evident, 100% prostie, chiar și pentru publicul rusofob stupid", a scris Medvedev, acum vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, pe canalul său Telegram.

"Spun că se întâmplă pur întâmplător, de genul "Nu am vrut”. Ce să spun? Să nu uităm că Uniunea Europeană are și centrale nucleare. Și acolo se pot întâmpla accidente.", a amenințat Medvedev (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI    -    Ucraina ar fi lovit o bază a grupării paramilitare ruse Wagner

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?