Data publicării:

Amenințări periculoase din partea Iranului, la adresa Occidentului: Vor urma consecințe grave

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Ministrul de Externe al Iranului, Hossein Amirabdollahian, a avertizat miercuri, în timpul unei conferințe de presă alături de omologul său turc, cu privire la "consecințe severe" în cazul în care atacurile din Fâșia Gaza continuă, scrie Reuters.

Cu zeci de luptători ai Hezbollah ucişi în trei săptămâni de ciocniri de frontieră cu Israelul, grupul libanez lucrează pentru a-şi opri pierderile în timp ce se pregăteşte pentru posibilitatea unui conflict retras. Gruparea susţinută de Iran a pierdut 47 de luptători în urma atacurilor israeliene la graniţa cu Libanul de când aliatul său palestinian Hamas şi Israelul au intrat în război în 7 octombrie, aproximativ o cincime din numărul de morţi într-un conflict la scară largă dintre Hezbollah şi Israel în 2006.

Cu majoritatea luptătorilor săi ucişi în atacurile cu drone israeliene, Hezbollah şi-a dezvăluit pentru prima dată capacitatea de lansare a rachetelor sol-aer, declarând duminică că a doborât o dronă israeliană. Rachetele fac parte dintr-un arsenal din ce în ce mai puternic.Armata israeliană, care a declarat până acum că a pierdut şapte soldaţi la frontieră, nu a comentat incidentul raportat duminică cu drone. Dar Israelul a declarat sâmbătă că a oprit o rachetă sol-aer lansată din Liban asupra uneia dintre dronele sale şi că a răspuns lovind locul lansării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel