Amenințări împotriva unui jurnalist. Radio România, reacție puternică. Chirieac: Nu am nicio așteptare, România neavând justiție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Deferiți mass-media
Deferiți mass-media
Societatea Română de Radiodifuziune a reacționat după ce un politician ungar a lansat mai multe amenințări împotriva unui jurnalist. Subiectul a fost comentat, vineri, în cadrul emisiunii „Deferiți mass-media” de la DCNewsTV.

O înregistrare audio difuzată de un jurnalist aflat la întâlnirea de la Sfântu Gheorghe probează faptul că, pe lângă aprecierile xenofobe la adresa etniei rrome și a comunității evreiești, este menţionat și numele jurnalistei de etnie maghiară, angajată a Societății Române de Radiodifuziune, se precizează în comunicatul SRR.

Societatea Română de Radiodifuziune consideră comentariile un atac grav împotriva normelor de bază ale democrației, ale statului de drept, „declarațiile care fac apel la puritate rasială fiind inacceptabile într-o Românie democratică și tolerantă”. De asemenea, Societatea Română de Radiodifuziune condamnă în aceste timpuri grele, cu fermitate, orice comportament extremist și manipulator care propagă și incită la violență și își exprimă dezacordul cu privire la acest tip de abordare.

„Luptând pentru echidistanță, imparțialitate și informare corectă, în conformitate cu misiunea sa publică, în spiritul apărării eticii și libertății jurnalistice, precum și în calitate de sursă credibilă și relevantă de știri, Societatea Română de Radiodifuziune dorește să condamne ferm și să descurajeze atitudinile părtinitoare și extremiste și continuă să facă parte din tabăra apărării adevărului și a valorilor descrise în Constituția României“, a transmis Răzvan Ioan Dincă, preşedinte Director General. Mai multe, AICI!

Subiectul a fost comentat, vineri, în cadrul emisiunii „Deferiți mass-media” de la DCNewsTV. „Trebuie remarcat că Radio România, față de TVR, a rezistat, s-a dezvoltat, este o instituție funcțională și, iată, are și reacții puternice atunci când este cazul”, a spus jurnalistul Val Vâlcu. 

„În opinia mea”, a intervenit analistul Bogdan Chirieac, „este un caz clar de amenințare”. „Până acum, trebuia reținut de procurori și prezentat pentru arestare preventivă”, a adăugat acesta.

„Nici nu contează că e ungur, putea să fie și român. Dacă a amenințat...”, a zis și Cozmin Gușă. „Nu am nicio așteptare, România neavând justiție...”, a subliniat Bogdan Chirieac. 

„Voi vă dați seama... Să zicem că sunt 50 de procurori în Târgu Mureș, habar n-am, sunt mulți. Și polițiști. Și ei citesc știrea asta despre care noi îi informăm pe cei pe care ne urmăresc, și pe mine, nici eu nu am știut, am rămas mască - și ei nu fac nimic! O hârtie internă către șef, am vrea să ne autosesizăm, poate e pericol public. Nimeni nu se sesizează”, a spus Cozmin Gușă.

Deferiţi mass-media, sezonul 3, episodul 8. Gușă, Chirieac și Vâlcu dezbat subiectele momentului

Citește și...

Cozmin Gușă, concluzii după experimentul ”19 grade în casă”

Românii se pregătesc pentru un nou sezon rece cu facturi mari. În acest context, au apărut dezbateri cu privire la temperatura ideală pe care trebuie să o ai în apartament sau în casă. Cozmin Gușă a făcut un experiment de o zi.

„Am făcut experiment o zi: 19 grade în casă. Ok, poți sta, dacă umbli prin casă, stai bine. Dar cum eu am stat în același loc aproape trei ore la emisiune și cu pregătire, mi-a fost frig la 19 grade. Nu se poate sta, îmi pare rău, sau nu mai suntem noi obișnuiți. Stăteam înainte de 89 și la temperaturi mai mici, dar la 19 grade organismul meu, care e destul de rezistent, nu suportă”, a spus Cozmin Gușă, vineri, la DCNewsTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel