Amenințare mondială mai mare decât cancerul: Vor muri 10 milioane de oameni anual
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Rezistența la antibiotice ar putea deveni o mai mare amenințare pentru omenire decât cancerul, fără o acțiune la nivel mondial, avertizează cancelarul George Osborne. 

Ultimele informații sugerează că până în 2050 ar urma să moară din cauza rezistenței infecțiilor la antibiotice 10 milioane de oameni pe an, mai mult decât mor în prezent din cauza cancerului. George Orborne a precizat că va spune delegaților FMI la Washington că această situație va aduce și un cost economic uriaș: până în 2050 va reduce PIB-ul mondial cu până la 3,5% adică echivalentul a 100 de trilioane de dolari americani. 

"Dacă nu vom lua măsuri la nivel global, rezistența antimicrobială va deveni o amenințare mai mare decât este în prezent cancerul", subliniază Osborne, potrivit independent.co.uk. Cancelarul continuă prin a preciza: "Nu este doar o problemă de sănătate, este și o problemă economică. Costul de a nu face nimic, atât în ceea ce privește pierderea de vieți și irosirea de bani, este prea mare iar lumea trebuie să vină împreună pentru a conveni asupra unei abordări comune". Orborne mai spune că trebuie să se schimbe dramatic stimulentele pentru companiile farmaceutice, astfel încât să sprijine dezvoltarea de noi antibiotice și să asigure accesul la antibiotice în lumea în curs de dezvoltare. În plus, spune el, pentru o soluție pe termen lung este necesară diagnosticarea rapidă, astfel încât să fie folosite cât mai puține antibiotice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel