Amendă de peste 4.000 de dolari pentru un ciclist care a împușcat mortal pisica unui ministru din San Marino
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Fotografie de la John Guccione/ Pexels
Fotografie de la John Guccione/ Pexels
Antonio Tiberi, un ciclist profesionist, a fost amendat cu peste 4.000 de dolari, după ce a împuşcat mortal o pisică ce îi aparţinea ministrului Turismului din San Marino. 

Ciclistul în vârstă de 21 de ani ar fi declarat faptul că, în timp ce încerca o pușcă cu aer comprimat, a îndreptat-o spre capul pisicii și a tras. Felina a aparținut ministrului Turismului din San Marino, Federico Pedini Amati.

"Pisica nu a deranjat pe nimeni. Era cu noi de mult timp. Fiica mea de trei ani, Lucia, o iubea. Nu poți să omori un animal de companie și să scapi cu o amendă de 4.000 de euro", a declarat ministrul pentru ziarul Corriere della Sera.

Tiberi, care este membru al echipei Trek-Segafredo și fost campion mondial de juniori în 2019, s-a mutat recent in San Marino.

"Am apreciat faptul că băiatul a recunoscut fapta. Acestea fiind spuse, nu trebuie să le oferim acestor oameni drept de ședere", a precizat Pedini Amati, conform sursei citate.

Vezi și - Dorm pisicile cu ochii deschiși? Ce spun oamenii de știință

V-ați întrebat vreodată dacă pisicile dorm cu ochii deschiși?

Ei bine... răspunsul este da. Înainte ca oamenii să le domesticească, pisicile pe care le numim animale de companie erau animale sălbatice foarte pricepute la vânătoare, dar erau vânate și ele însele. Această istorie evolutivă înseamnă că au dezvoltat adaptări în timp, care le-au ajutat să rămână în viață, inclusiv dormind cu ochii ușor deschiși.

De ce dorm pisicile cu ochii deschiși...citește continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel