Data publicării:

AmCham România: Educația online trebuie să devină component permanent al sistemului

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Economie
WhatsApp

AmCham România a subliniat importanța continuării procesului de educație, în contextul suspendării impuse de răspândirea coronavirusului.

AmCham România a subliniat importanța continuării procesului de educație, în contextul suspendării impuse de răspândirea coronavirusului. Compania a explicat și faptul că soluțiile digitale pentru continuarea școlii de acasă ar trebui să fie componente permanente ale procesului de învățare.

„Educația este astăzi în situația de a face față nevoii stringente de a asigura continuitatea procesului educative pe toate palierele prin intermediul instrumentelor digitale și în același timp de a face trecerea spre un model de educație adaptat cerințelor societății și economiei digitale. Credem că deschiderea actuală pentru utilizarea soluțiilor digitale din partea tuturor participanților la sistemul de educație - profesori, elevi, părinți- creează premisele favorabile pentru integrarea tehnologiei ca și component permanent a procesului de educație. Dincolo de depășirea crizei actuale, pe termen mediu și lung dezvoltarea competențelor digitale va capacita profesorii și elevii să se adapteze transformării digitale și va atenua impactul unor crize viitoare asupra continuității și calității educației", se arată într-un comunicat AmCham.

Comunitățile defavorizate trebuie susținute pentru a evita abandonul școlar

„Aceste demersuri trebuie să acorde o atenție prioritară elevilor din comunitățile defavorizate care nu pot beneficia de soluțiile digitale de tip << școala online >> , din cauza lipsei echipamentelor și/sau a infrastructurii necesare, pentru a evita deconectarea copiilor de la procesul educațional și, în cel mai pesimist scenariu, abandonul școlar. Operaționalizarea și monitorizarea programului Euro 200 pentru a servi nevoilor create de criza sanitară, în sprijinul elevilor și studenților cu posibilități financiare reduse este una dintre măsurile care pot sprijini acest obiectiv", mai arată comunicatul.

Recomandările AmCham România au venit împreună cu declararea disponibilității membrilor de a sprijini Ministerul Educației și Cercetării în elaborarea unor politici publice sustenabile, în domeniul educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel