Ambasadorul Zuckerman, dezamăgit de noile măsuri fiscale ale Guvernului. Sfaturi pentru Ciolacu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
foto: Agerpres
foto: Agerpres
Excelența Sa Adrian Zuckerman, fostul ambasador SUA la București, a adus critici modului în care e guvernată țara, din punct de vedere fiscal.

„Ce părere aveți de situația economică de acum a țării noastre? S-au majorat taxele și impozitele, mediul privat suferă, deficitul bugetar e uriaș, iar un ministru de Finanțe a greșit bugetul, dacă vă vine să credeți”, a precizat analistul politic Bogdan Chirieac.

„Îmi vine să cred sau nu, asta văd și eu la televizor. Asta e realitatea! Sunt de părere că nu ar trebui să fie așa și nu înțeleg cum s-a ajuns în situația asta. În discuțiile cu ministrul de Energie și cu alți miniștri toți întreabă - ”Ce ar trebui să facem pentru a aduce mai multe investiții americane pentru a dezvolta economia românească?” 

Ce trebuie făcut sunt două lucruri: predictibilitate și stabilitate. Bugetul, cum prea bine știți, e făcut din două componente: cheltuieli și venituri. Venitul vine de la taxele oamenilor și companiilor. Nu poți ridica taxele prea mult. A fost un economist american, Laffer, cel care a definit schema grafică „The Laffer Curve”, prin care arată că dacă ridici taxele prea mult, venitul real scade, din cauza evaziunii și a faptului că oamenii își mută business-urile în altă țară, ca să nu mai fie storși de taxe”, a precizat fostul ambasador.

VEZI ȘI: ”Axa Răului” este, din păcate, în toată lumea, spune Adrian Zuckerman: Aceste trei ţări colaborează să producă instabilitate şi rău

VEZI ȘI: Adrian Zuckerman arată greșelile mari ale Administrației Biden. ”Acolo trebuie să ne uităm, la începutul povești, acum doi ani jumate - trei”

VEZI ȘI: De unde vin banii Hamas sau Hezbollah. Adrian Zuckerman: ”Nu-i nimic de discutat aici”. Epicentrul problemei e altul

Adrian Zuckerman: „România a făcut multe greșeli”. Exemplul cu filmele internaționale produse la noi

Mai departe, Adrian Zuckerman le-a dat și un sfat guvernanților, prin care pot crește turismul, ca străinii să vină pentru a plăti taxe aici:

„România a făcut multe greșeli, drept exemplu era un program acum câțiva ani - dacă veneai să faci un film internațional sau pentru Hollywood primeai niște beneficii de taxe. România a făcut două greșeli aici - n-a plătit datoriile către participanți și a oprit programul. Ce s-a întâmplat? Nu mai vine nimeni aici! Filmele se fac acum în Ungaria, în Cehia, în Slovacia. În opinia mea e o greșeală.

Și sunt multe filme făcute în România prin programul acesta, dar nimeni nu știe. Eu le-am spus că dacă producătorii sunt dispuși să arate unde s-au făcut filmele, de exemplu, printr-un un semn din București, din Cluj, ceva care să arate locul, atunci trebuie să apară niște beneficii de taxe. Ca să arate lumii România, iar apoi vin și alții aici”.

VEZI ȘI: Bogdan Chirieac: Are America un candidat preferat la alegerile prezidențiale din România? Răspunsul ambasadorului Adrian Zuckerman. ”Afirmația asta o să facă valuri”/ VIDEO

VEZI ȘI: ”Cea mai mare greșeală care se poate face. America nu e slabă, această administrație e slabă” spune Adrian Zuckerman, după întâlnirea Xi Jinping - Joe Biden

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel