Urmărește emisiunea live
Ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie: Unele echipamente livrate de Occident sunt expirate. Pe timp de pace, nimeni nu ar vorbi despre asta
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Алесь Усцінаў, Pexels
Fotografie de la Алесь Усцінаў, Pexels
Vadim Pristaiko, ambasadorul Ucrainei în Marea Britaniei, spune că Occidentul furnizează Ucrainei arme expirate. 

Ţările occidentale furnizează Ucrainei arme a căror dată de valabilitate a expirat deja, a declarat ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie, Vadim Pristaiko, într-un interviu acordat jurnalului Newsweek.

"Unele echipamente sunt expirate. Glumim că dacă vreţi să scăpaţi de ele, daţi-ni-le nouă. Îl vom trimite în direcţia bună. Pe timp de pace, nimeni nu ar vorbit despre asta, dar acum - de ce nu?" - a spus diplomatul ucrainean. În acelaşi timp, Pristaiko a subliniat că, în ultima perioadă, au existat evenimente pozitive în furnizarea de arme occidentale Ucrainei.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, Kievul nu se aştepta la livrări de sisteme de apărare antirachetă Patriot.

"Nu ne-am aşteptat niciodată la Patriot. De fapt, acesta este vârful sistemelor antirachetă. Nici măcar nu s-a discutat despre asta. Cred că ne va fi mult mai uşor acum cu tancuri, elicoptere şi avioane" - a adăugat el.

Menţionăm că, săptămâna trecută, Franţa a anunţat furnizarea de tancuri uşoare Ucrainei, iar Germania şi SUA - vehicule de luptă de infanterie. Germania şi-a anunţat, de asemenea, intenţia de a trimite un sistem Patriot la Kiev, pe lângă cel promis anterior de Statele Unite ale Americii, scrie Rador. 

Ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, consideră că niciuna dintre ţările occidentale nu a oferit Kievului ajutor suficient.

"Ucraina este recunoscătoare partenerilor pentru ajutorul lor militar, dar noi trebuie să rămânem sinceri unii cu alţii: nimeni nu a făcut asta suficient" - a scris Kuleba, luni, pe reţeaua de socializare 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel