Ambasadorul SUA la Chișinău: Nu avem semnale că Republica Moldova ar putea fi atacată de Rusia
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 26 sep 2022, 17:03
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Ambasadorul SUA la Chișinău dă asigurări că nu există semnale că Republica Moldova ar putea fi atacată de Rusia.

Statele Unite ale Americii monitorizează îndeaproape războiul ruso-ucrainean, a declarat ambasadorul Kent Doyle Logsdon. În cadrul unei vizite la Bălți, cu ocazia marcării Zilelor Americii, acesta a menționat că țara noastră nu este amenințată de un atac din partea rușilor. Totodată, ambasadorul a asigurat că SUA vor continua să informeze Republica Moldova despre orice scenariu.

,,După cum am menționat anterior, când am mai fost la Bălți, noi urmărim foarte atent tot ce se întâmplă cu războiul teribil al Rusiei la marginea hotarului cu Ucraina. Nu avem semnale că Republica Moldova ar fi o țintă de atac militar al Rusiei. Noi urmărim acest lucru zilnic, colaborăm strâns cu partenerii noștri de aici pentru a le oferi informațiile obținute. Noi lucrăm la acest subiect și vom continua să facem acest lucru împreună”, a declarat Kent D. Logsdon, ambasadorul SUA în Republica Moldova

Kent Doyle Logsdon crede că țara noastră are toate șansele pentru a se dezvolta, iar SUA vor continua să ne ofere suport în mai multe domenii.

,,Eu cred că în 30 de ani, Republica Moldova va continua să se dezvolte. Sunt foarte optimist referitor la acest subiect. Prin intermediul colaborării noastre am observat că oamenii din această țară sunt foarte interesați pentru a-și construi țara, pentru a spori democrația. Suntem fericiți că SUA poate participa în acest proces”, a mai adăugat oficialul american.

Amintim că, sâmbătă, ambasadorul SUA în Republica Moldova a întreprins o vizită la Bălți, în cadrul Zilelor Americii, care celebrează 30 de ani de cooperare Moldo-Americană.

,,Noi cunoaștem că, oriunde în această lume se pot întâmpla proteste pașnice. Până la urmă, aceste proteste sunt parte ale societății noastre. Când oamenii se confruntă cu probleme pe care doresc să le rezolve, ei pot ieși în stradă și să vorbească despre ele. Noi vom continua să oferim suport pentru sprijinirea acestui drept, dar vrem să facem acest lucru într-un mod legal și fără violență. Acest lucru este esențial pentru noi”, a conchis ambasadorul SUA, conform nordnews.

Peskov recunoaște că rușii fug de mobilizarea militară? "Într-adevăr, există cazuri când decretul este încălcat"

Kremlinul speră că încălcările în punerea în aplicare a decretului lui Vladimir Putin  privind mobilizarea parțială vor fi eliminate într-un ritm accelerat, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, într-un briefing, scrie Interfax.

"Într-adevăr, există cazuri în care decretul este încălcat. În unele regiuni, guvernanții lucrează activ pentru a corecta situația. Jurnaliștii noștri autohtoni și reprezentanții organizațiilor publice fac o muncă activă și foarte necesară. Și acest lucru este foarte important", a spus el. .

"Se aduc informații conducerii regiunilor, și Ministerului Apărării, iar cazurile de nerespectare a criteriilor necesare sunt eliminate. Sperăm că ritmul eliminării va crește, că toate erorile vor fi corectate", a mai spus Peskov, redcunoscând astfe, indirect, că rușii chiar fug de mobilizarea lui Putin (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?