Urmărește emisiunea live
Ambasadorul Rusiei, convocat la MAE, după declaraţiile la adresa MS Margareta
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Ambasadorul rus, Valery Kuzmin, a fost convocat joi la sediul MAE
Ambasadorul rus, Valery Kuzmin, a fost convocat joi la sediul MAE
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a dispus convocarea la sediul MAE a ambasadorului Rusiei, după ce acesta a făcut mai multe declaraţii jignitoare la adresa Majestăţii Sale, Margareta, custodele Coroanei. 

Valeri Kuzmin, ambasadorul Rusiei la Bucureşti, va trebui să dea explicaţii pentru postarea jignitoare de pe Facebook. 

Ambasada Rusiei în România a scris pe pagina de Facebook că MS Margareta, Custodele Coroanei „a decis să probeze „mantaua de strateg geopolitic", care are grija securității și bunăstării nu doar a propriului stat, ci și cel puțin a unei jumătăți din Eurasia și a întregului spațiu euro-atlantic. Din păcate, în comparație cu grandiozitatea planului, concluziile și rețetele propuse s-au dovedit a fi dureros de primitive și ușor de recunoscut".

Mai mult, Ambasada Rusiei i se adresează MS Margareta, peiorativ, numind-o „o persoana de sânge regal" sau „doamna Margareta".

De la ce a pornit scandalul

În cadrul unei întrevederi cu corpul diplomatic, MS Margareta a subliniat tensiunile din regiune după acțiunile tot mai agresive ale Federației Ruse din ultimii ani. Custodele Coroanei române a amintit de atacul Rusiei asupra Georgiei, intervenția din Orientul Mijlociu, anexarea Crimeei și întreținerea conflictului din Donbas, estul Ucrainei.

Puteţi citi mai multe despre asta AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel