Data publicării:

Ambasadorul Reuven Azar: Nicio altă forță internațională nu va lupta împotriva Hamas pentru noi. Nu vreau să mă amăgesc singur

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a vorbit la DC NEWS despre războiul din Gaza ca urmare a atrocităților comise de Hamas.

Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România, a fost întrebat la DC NEWS de către jurnalistul Bogdan Chirieac dacă vede vreo perspectivă ca războiul din Gaza să se încheie vreodată.

"Cred că acesta este un efort continuu și vreau să fac o comparație. Dacă vă amintiți, în anul 2000, după ce am propus Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), condusă atunci de Arafat, să înființeze un stat palestinian pe 94% din vestul Gazei. Aceștia au refuzat și au lansat un război terorist împotriva Israelului, în care au fost uciși 1.000 de civili israelieni. Am ripostat și am recucerit orașele Iudeea și Samaria de la Autoritatea Palestiniană.

Ne-au trebuit aproximativ trei ani pentru a recâștiga controlul asupra situației și pentru a aduce stabilitatea fără atacuri sinucigașe. Aceasta este o luptă care nu se încheie într-o singură zi, deoarece Hamas este integrat în populație. Dacă vrem să creăm o cale clară pentru de-radicalizare și să construim o speranță pentru poporul palestinian să aibă o conducere diferită în Fâșia Gala, nu avem de ales decât să continuăm să luptăm împotriva Hamas", a declarat Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România.

Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România: Nu există nicio forță în lume care să vină și să rezolve problemele pentru noi

Totodată, Reuven Azar a menționat că această lupta va mai dura deoarece Hamas a îndoctrinat populația palestiniană. În plus, el a afirmat că Israelul nu va permite ca Hamas să se regrupeze și să recâștige din nou puterea în Fâșia Gaza.

"Acesta lucru va dura din cauza motivelor pe care le-am menționat mai devreme, pentru că Hamas este integrată în populație. Hamas a îndoctrinat de fapt populația palestiniană în cei 17 ani în care au controlat Fâșia Gaza, după ce au luat cu forța Fâșia Gaza de la Fatah. Au îndoctrinat tinerii și este foarte greu să schimbi asta. Nu, nu mă amăgesc singur, nu există nicio forță în lume care să vină și să rezolve problemele pentru noi pentru că nicio altă forță internațională din niciun loc din lume nu va lupta împotriva Hamas pentru noi.

Asta nu se va întâmpla. Trebuie să înfruntăm realitatea. Nu am cerut niciodată niciunei țări să lupte pentru noi, trebuie să o facem pentru noi înșine. Dar dacă nu ne angajăm să învingem acest tentacul al Iranului în Fâșia Gaza, atunci celelalte tentacule vor deveni mult mai puternice, iar Iranul va ști că este doar o chestiune de timp până când va reuși să sugrume complet statul Israel. Tocmai de aceea trebuie să tăiem acest tentacul și nu trebuie să permitem ca Hamas să se regrupeze și să recâștige din nou puterea în Fâșia Gaza", a mai spus Excelența Sa Reuven Azar, ambasadorul Israelului în România.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel