Ambasadorul Marii Britanii, coroană de flori la statuia lui Eminescu
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Luni, 15 ianuarie, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a depus o jerbă de flori la statuia poetului Mihai Eminescu amplasată în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani. 

Diplomatul britanic participă luni la manifestările prilejuite de împlinirea a 168 de ani de la naşterea marelui poet român, pe care îl consideră 'un simbol al culturii române'.

'Sunt foarte fericit să mă aflu aici, pentru Mihai Eminescu bineînţeles, a fost un mare poet pentru lumea întreagă. Este un simbol al culturii române. Sărbătorim Ziua Culturii Naţionale şi cred că este locul potrivit pentru a celebra această zi', a declarat, pentru Agerpres, ambasadorul Marii Britanii.

Paul Brummell va avea întrevederi cu autorităţile locale, iar luni seară va asista la Gala decernării Premiului Naţional de Poezie 'Mihai Eminescu'.

[citeste si]

Gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie 'Mihai Eminescu' va avea loc luni, 15 ianuarie, de la ora 17,00, în sala de spectacole a Casei de Cultură a Tineretului Botoşani.  

Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale, reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). Camera Deputaţilor a adoptat, la 16 noiembrie 2010, un proiect de lege, prin care ziua de naştere a lui Mihai Eminescu a devenit Zi a Culturii Naţionale, act normativ ce a întrunit 175 de voturi favorabile, unul împotrivă şi două abţineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel