Data publicării:

Ambasadorul Germaniei în vizită la Arhiepiscopia Târgoviștei

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
​Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei a primit, luni, 12 iunie 2023, la Reședința eparhială, vizita Excelenței Sale, Domnul Peer Gebauer, Ambasador extraordinar și plenipotențiar al Republicii Federale Germania în România, și a soției sale.

La întâlnire, au participat: Claudia Gilia, Prefectul Județului Dâmbovița, senatorul Titus Corlățean,  Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița și Pc. Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial.

Excelența Sa, Domnul Ambasador Peer Gebauer a dorit să cunoască mai multe despre Biserica Ortodoxă Română și despre misiunea ei pastorală în contemporaneitate, precum și despre configurația confesională a Municipiului Târgoviște, fostă capitală voievodală și important centru cultural medieval românesc.

Mitropolitul Nifon a mulțumit oaspetelui german pentru vizita și ospitalitatea arătată de Bisericile din Germania, la Karlsruhe, când a participat la cea de a XI-a Adunare generală a Consiliului Mondial al Bisericilor, prilej cu care a fost ales membru în Comitetul Central și în Comitetul Executiv al acestui principal for de dialog inter-creștin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel