Ambasadorul Germaniei atinge un punct sensibil al României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, a declarat, marţi, că, în serviciul public, carierele trebuie să se bazeze pe merit şi nu pe relaţii politice, iar meseria de funcţionar public ar trebui să fie una dezirabilă şi un motiv de mândrie.

'Carierele, profesiunile în serviciul public trebuie să se bazeze pe merit şi nu pe relaţii politice. Serviciul public are nevoie de un cadru legal care să ofere funcţionarului libertate în luarea deciziilor. Condiţiile de muncă şi echipamentul care permit autorităţilor să facă performanţă sunt, de asemenea, esenţiale, ca şi schema de salarii care să garanteze o remuneraţie decentă pentru o muncă decentă, astfel încât autorităţile publice să poată angaja personal motivat, integru şi bine pregătit', a spus Lauk, în cadrul unei dezbateri despre strategia de dezvoltare a României.

El a precizat că administraţia publică ar trebui să ia decizii predictibile, transparente, nepărtinitoare şi într-o limită de timp adecvată.

În opinia diplomatului german, indiferent de provocarea socială, o naţiune trebuie să se bizuie întotdeauna pe administraţia sa pentru implementarea măsurilor şi legilor care au fost adoptate de liderii politici.

Ambasadorul german consideră că o administraţie eficientă, transparentă, bazată pe imparţialitate şi pe domnia legii reprezintă cheia progresului naţional. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel