Data actualizării:
Data publicării:

Kathleen Ann Kavalec, ambasadoarea SUA la București, îndrăgostită de un loc special din România: Am avut o săptămână superbă acolo

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Politica
WhatsApp
Facebook, Kathleen Kavalec
Facebook, Kathleen Kavalec
Kathleen Ann Kavalec, noua ambasadoare a SUA în România, a vorbit despre ceea ce o atrage la țara noastră, într-un interviu cu ocazia celebrării Zilei Naționale a Americii, de la 4 iulie.  

Întrebată cum s-a îndrăgostit de Muzeul Satului Român, locul unde a fost realizat interviul pentru știrile „Observator”, de la Antena 1, Kathleen Ann Kavalec a răspuns:

„Când am fost în România, acum mai multă vreme, între 2005 și 2008, locuiam în zona șoselei Kiseleff, foarte aproape de aici. Veneam o dată pe lună. Nu mi-a fost foarte greu să învăț limba română, pentru că vorbesc și limba spaniolă din copilărie, iar aceasta este o altă limbă latină, deci multe cuvinte sunt similare”.

Întrebată ce loc din România a impresionat-o cel mai mult în acea perioadă, ambasadoarea SUA la București a răspuns:

„Mi-a plăcut foarte mult Maramureșul și îmi amintesc că am fost acolo cu copiii, am găsit o casă dintr-un sat mic. Pe vremea aceea, copiii mei aveau șapte, nouă și unsprezece ani. A fost o săptămână fabuloasă și am foarte multe fotografii”.

Alessandra Stoicescu a întrebat-o, apoi, pe Kathleen Ann Kavalec dacă ar face un album foto despre România, fotografiile căror locuri le-ar alege.

„O fotografie ar fi de la țară, cu oameni care lucrează la câmp. Alta ar fi de la Parcul Herăstrău (n.r. Parcul Regele Mihai I al României), pentru că m-am plimbat de multe ori pe acolo. Cred că a treia poză ar fi din Maramureș”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel